4 Ιαν 2012

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ

To κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου η οποία προτίθεται να κατασκευάσει ένα σύγχρονο γηροκομείο σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή.
Το γηροκομείο όπως δήλωσε στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. κ.Κύριλλος θα κατασκευαστεί ακίνητο 30 στρεμμάτων που έχει η εκκλησία και βρίσκεται στην είσοδο της δημοτικής κοινότητας Καλλυθιών, δίπλα στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Ήδη συντάσσεται η μελέτη για την ανέγερση του γηροκομείου που αναμένεται να ολοκληρωθεί οσονούπω και στην συνέχεια θα παρουσιαστεί στους τοπικούς φορείς.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης το γηροκομείο όταν κατασκευαστεί θα φιλοξενεί 150 ηλικιωμένους συμπολίτες μας στους οποίους θα παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις και η φροντίδα που απαιτείται.
Η εξεύρεση πόρων για την κατασκευή του γηροκομείο φαίνεται να προβληματίζει έντονα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο καθώς ο προϋπολογισμός του έργου που θα γίνει γνωστός με την ολοκλήρωση της μελέτης αναμένεται να είναι υψηλός. Επιδίωξή του είναι να ενταχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή να βρεθούν ιδιώτες που θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του προσφέροντας με τον τρόπο αυτό στην τοπική κοινωνία μας .

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...