8 Μαρ 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ... ΠΛΑΤΕΙΑΣ

H πλατεία και οι θαμώνες των καφενείων είναι ένας τρόπος για να μάθεις τι συμβαίνει στην μικρή μας κοινωνία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες βοσκών εξαιτίας αλλεπάλληλων κρουσμάτων ζωοκλοπών πολλοί αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν συστήματα συναγερμούς στις στάνες τους. Μάλιστα πριν δύο μέρες άγνωστος προσπάθησε να μπει σε μάντρα ζώων βραδυνές ώρες, κτύπησε ο συναγερμός και τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω τα σημάδια από τις ρόδες του αυτοκινήτου του.
Αλλη μαρτυρία αναφέρει ότι μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος της ευρύτερης περιοχής του Φαληρακίου μέσω του ΟΑΕΔ προχώρησε σε νόμιμη πρόσληψη Αφρικανών μεταναστών ως βοηθούς ηλεκτρολόγου και υδραυλικού με μηνιαίο μισθό 250 ευρώ!
Τα πολύ χαμηλά ημερομίσθια στον τουριστικό τομέα οδηγούν σε απόγνωση οικονομικούς μετανάστες από τη Βόρεια Ελλάδα που τις τελευταίες δεκαετίες βρήκαν καταφύγιο στις Καλυθιές. Πλέον με την περικοπή των επιδομάτων ανεργίας αδυνατούν να επιβιώσουν να να πληρώσουν τα χαμηλά ενοίκια. Η οικονομική κατάρρευση του κράτους οδηγεί σε... ανθρωποφαγία και φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση όλους εκείνους που ζούσαν από τα κοινωνικά επιδόματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...