27 Μαρ 2012

ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ




Θετικά αποτελέσματα είχε η συνάντηση φορέων που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο πρώην δημαρχείο Καλλιθέας.
Με πρωτοβουλία των Βασίλη Σωτρίλλη και Σταμάτη Μπότση κατατέθηκε πρόταση ώστε να ξεκινήσουν διαδικασίες για ανεξάρτητες μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί ο άερας, το νερό και το έδαφος από την επί χρόνια λειτουργία επιβλαβών για το περιβάλλον δραστηριοτήτων.
Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των Καλυθενών συλλόγων και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου συμφώνησαν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους ελέγχους.
Ορίστηκε επιτροπή (Βασίλης Σωτρίλλης, Σταμάτης Μπότσης, Κώστας Συρτσάκος, Πόλυς Κώστας, Σάκης Πολυχρόνης, Γιώργος Μαρής) που τις επόμενες ημέρες θα καταγράψει τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν μετρήσεις και θα έρθει σε επαφές με εξειδικευμένους φορείς προκειμένου να υπολογιστεί το κόστος των ελέγχων.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα η επιτροπή θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των συλλόγων για τα αποτελέσματα των επαφών και θα αποφασιστεί οριστικά η έναρξη των απαραίτητων ελέγχων.
Οπως ειπώθηκε στην συνάντηση θα ελεγχθούν τα σωματίδια που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα τα λατομεία, τα πισάδικα, η ΡΟΔΙΑ, θα ελεγχθεί ο υδροφόρος ορίζοντας δίπλα σε δράσεις όπως ελαιουργείο, ΧΥΤΑ, σφαγεία, βιολογικός, γεωτρήσεις ενώ θα γίνουν έρευνες για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τον αμίαντο στο δίκτυο ύδρευσης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ελπίζω να δοθούν στη δημοσιοτητα τα αληθινά αποτελέσματα

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ευκολο να μετρας τους ρυπους των αλλων .Γι αυτο παραλληλα δειτε και τον απεραντο βοθρο των Καλυθιων και του Φαληρακιου .Διαφορετικα καληνυχτα .....

stamatis botsis είπε...

φυσικα και θα δοθουν τα αληθινα αποτελεσματα,,γιατι η προσπαθεια ειναι συλλογικη,,για το καλο και μονο τισ περιοχησ μασ..

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...