23 Μαΐ 2012

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ


Άποψη στο rodosalarm.gr

Ρημάζουν όλα στην πόλη και τα χωριά, διακοσμητικός ο ρόλος του Δήμου!
ΠΑΡΩΔΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Δεδομένο η χαμένη τετραετία που θα συμπαρασύρει και τις επόμενες σε τροχιά απραξίας και οπισθοδρόμησης!
Οι καιροί είναι δύσκολοι, λεφτά δεν υπάρχουν, ο Δήμος οδηγείται από το κακό στο χειρότερο σε όλα τα επίπεδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένει με σταυρωμένα χέρια και να δίνει την εντύπωση ότι παραδίδεται αμαχητί!
Η εντύπωση αυτή είναι ήδη εδραιωμένη στην κοινή γνώμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αποδεκτή. Ο ροδιακός λαός αποδίδει τεράστιες ευθύνες στη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στην πόλη, αντίθετα όλοι βλέπουν και διαπιστώνουν ότι τα πάντα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στους πρώην Δήμους, καθώς και σ’ όλα τα χωριά, τα οποία «τσουβαλιάσθηκαν» σ’ ένα βλακώδες πείραμα υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Καλλικράτης».


Το, πράγματι τραγικό είναι ότι προσωπικά ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς αναζητεί λύσεις μέσα από το εν λόγω διοικητικό έκτρωμα που (και) ο ίδιος υποστήριξε με πάθος, επειδή θα έλυνε όλα τα προβλήματα από τη μια μέρα στην άλλη. Τουλάχιστον κατάλαβε τώρα το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος της Ρόδου με τον ενιαίο Δήμο σ’ όλο το νησί της Ρόδου;

Το ότι ρημάζουν τα πάντα στο νησί αποτελεί κοινό μυστικό και η άθλια κατάσταση που διαμορφώνεται, δεν αλλάζει με οποιαδήποτε φτιασιδώματα, ούτε με συσκέψεις, ατέρμονες συζητήσεις και διαλόγους που δεν καταλήγουν πουθενά. Στο Δήμο συζητούν πολύ χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, ακόμα και στα καθημερινά προβλήματα, τα μεγάλα πάνε έτσι κι’ αλλιώς κατά διαβόλου, όλα είναι βαλτωμένα κι’ έτσι θα παραμείνουν για πολλά χρόνια!

Η έννοια της Αυτοδιοίκησης έχει ισοπεδωθεί ολοκληρωτικά – δεν υπάρχει πλέον. Δήμαρχος, δημοτικό συμβούλιο, συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικά Συμβούλια (χωριών), δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα, είναι σχεδόν διακοσμητικά όργανα, που δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν για κανένα θέμα, ακόμα και την πρόσληψη λίγων εποχικών οδοκαθαριστών και μερικών σερβιτόρων! Και αφού έτσι έχουν τα πράγματα ποιός είναι ο ρόλος των εκλεγμένων οργάνων της δήθεν Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Το ξέσπασμα του δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου αποδίδει ολοκληρωμένη την εικόνα της κατεδαφισμένης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αλλά μήπως και σε όποιους τομείς μπορεί να γίνει κάτι γίνεται; Όλα βρίσκονται σε διαρκή χειμερία νάρκη και έτσι θα συνεχίσουν να είναι ακόμα κι’ όταν ο υδράργυρος θα δείχνει καύσωνα. Εξάλλου και στα ασήμαντα, οι συζητήσεις στις συζητήσεις δίνουν και παίρνουν, αλλά δουλειά δεν γίνεται καμιά! Πρόκειται για εγγενή παθογένεια, πηγή της οποίας είναι προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος.

Και επειδή η γενικότερη κατάσταση δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, ας μιλήσουμε από τώρα καθαρά για μια χαμένη τετραετία, η οποία θα κληροδοτήσει στις επόμενες τετραετίες τη σημερινή παραλυτική και βαριά άρρωστη κατάσταση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και με δημαρχο καποιον που υπεγραψε το μνημονιο μονο και μονο για την καρέκλα !!!!

Δεν υπαρχει ελπίδα

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...