30 Μαΐ 2012

ΟΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ




Από τις εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το βιβλίο 450 σελίδων με τίτλο "Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ" με συγγραφείς τους Παντελή Σκλιά, Σπύρο Ρουκανά και τον συγχωριανό μας Γιώργο Μαρή.
Στο βιβλίο αναδεικνύονται τα ευρύτερα πλαίσια των παγκόσμιων οικονομικών και πολιτικών σχέσεων και της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης. Η έμφαση σε αυτά τα πλαίσια επιτρέπει στους ερευνητές να αναλύσουν το δυναμισμό μιας πολύπλοκης αλληλοεξαρτώμενης παγκόσμιας οικονομίας, μέσω της άμεσης ενασχόλησης τους με θέματα-κλειδιά, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα θέματα αυτά είναι ενσωματωμένα σε ευρύτερα πλαίσια.
Πιο συγκεκριμένα μελετώντας τα περιεχόμενα του βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να:
- κατανοήσει τη δομή του πλέγματος των παγκόσμιων οικονομικών και πολιτικών σχέσεων,
- μελετήσει και να αξιολογήσει την οικονομική κρίση κρατών μελών της Ευρωζώνης,
- αποκτήσει γνώσεις σε μια σειρά από ειδικά θέματα που αναδεικνύουν τη δυναμική προοπτική διεύρυνσης, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη διαμόρφωση των σχέσεων της Ε.Ε. με τις γειτονικές της περιοχές,
- οδηγηθεί σε συμπεράσματα σχετικά με τα συστατικά στοιχεία των ευρύτερων πλαισίων της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης στα οποία διαμορφώνεται η σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα.
Καθώς, το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον είναι ασταθές περισσότερο από ποτέ επιχειρείται να τονιστεί η ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων από κράτη, θεσμούς και δρώντες του παγκόσμιου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος.

Ο Γιώργος Μαρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Καλυθιές.
 Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης.
Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Οικονομικές, Πολιτικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, καθώς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, με κύρια αντικείμενα μελέτης την Παγκόσμια Διακυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mpravo sta pedia toy vivliou giati fenete oti i neolea akoma kala krati sto na min tis maroulonoune to malio me ta kathimerina kai na psahnoune auto to parapano pou ehi euharistes ikones morfosis kai megalou provlimatismou mpravo se ola ta megala miala tis ellados kai na minoune ellada na to polemisoune mazi me toys aploys anthropous tis kathimerinothtas mpravo pedia

Ανώνυμος είπε...

Σ'αυτό τον κόσμο όσοι αγαπάνε τρώνε βρ'ωμικο ψωμί... είπε κάποτε ο Σαββόπουλος .
Γιώργο σε καμαρώνουμε , είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να προσφέρεις
Γιώργος Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κατα τα αλλα κοπριτη τον χαρακτήριζαν.ετσι ειναι δυστυχώς στο χωριό. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια.μακης

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...