10 Μαΐ 2012

"ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ"

Τα δεδομένα στην υπόθεση πρόσληψης της Μϊκας Ιατρίδη στην τέως Κοινότητα Καλυθιών άλλαξαν και πάλι. Οπως αναφέρεται στις τοπικές εφημερίδες Η ΡΟΔΙΑΚΗ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Κτιστάκης δεν δέχθηκε να μπει ως αβάσιμη η υπόθεση στο αρχείο, όπως είχε εισηγηθεί ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μπούτσικος. Ο κ. Κτιστάκης εκτιμά πως το 1994 όταν ο Κοινοτάρχης Καλυθιών κ. Ιατρίδης προσέλαβε την κόρη του είχε διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος το οποίο ωστόσο έχει παραγραφεί.
Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Κτιστάκη η βουλευτής Δωδεκανήσου δεν είχε τα νόμιμα προσόντα για να διοριστεί στο δημόσιο σε ηλικία 17 ετών ως μαθήτρια. Εκτιμά ότι κακώς αρχειοθετείται η δικογραφία επειδή δεν στηρίζεται στο νόμι και επισημαίνει ότι η πρόσληψη προσώπου που δεν είχε νόμιμα προσόντα συνιστά διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από τον τέως κοινοτάρχη, που όμως έχει παραγραφεί
Την τελική απόφαση για το αν η υπόθεση μπει στο αρχείο ως αβάσιμη ή ως αδίκημα που έχει παραγραφεί θα λάβει με σύμφωνη γνώμη ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου.
Πλέον τα ηθικά ερωτήματα της υπόθεσης είναι πάρα πολλά. 
Εκτεθειμένος είναι και ο θεσμός της δικαιοσύνης αφού οι λειτουργοί του αλλάζουν συνεχώς τα πορίσματα. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές χαρακτήρισαν αβάσιμες τις καταγγελίες για την πρόσληψη της Ιατρίδη ενώ τρεις μέρες μετά κρίνουν πως έχουν διαπραχθεί αδικήματα που παραγράφηκαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ....Ο ΠΕΛΕΚΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ??.....ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ...ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΙΣ....

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...