25 Οκτ 2012

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ


Από την πρώτη στιγμή που το blog δημοσιοποίησε το σχέδιο και την πρόθεση των μελών του ΦΑΡΟΥ να φτιάξουν παρτιέρια με λουλούδια στην πλατεία ξέσπασε "ηλεκτρονικός" πόλεμος αφού κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, δεν ενθουσιάστηκαν και άσκησαν κριτική μπροστά από την άνεση του υπολογιστή τους. Σήμερα ολοκληρώνεται το έργο με την τοποθέτηση των λουλουδιών και θα ακολουθήσει διακοσμητικό χαλίκι. Τα παιδιά του ΦΑΡΟΥ τόλμησαν και έκαναν κάτι διαφορετικό στη μίζερη πλατεία μας. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες όπως η επανατοποθέτηση πεύκου στην περιοχή Πευκάκι, το κλείσιμο της πλατείας κάθε Κυριακή για να μπορούν να περπατάνε οικογένειες με παιδιά, διαγωνισμός για τον καλύτερο ανθόκηπο στο χωριό, εκδηλώσεις στο κέντρο του χωριού για όλες τις ηλικίες κτλ. Ζώντας καθημερινά στην πλατεία από πολύ νωρίς μέχρι πολύ αργά έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει άφθονο πάρκινγκ για στάση. Υπάρχουν χώροι για εκείνους που θέλουν να κατέβουν να κάνουν τα ψώνια τους, να πάνε στο φαρμακείο, στο ιατρείο και γενικά και να μην... αράξουν για να παίξουν χαρτιά, τάβλι και να πιουν καφέ με τις ώρες. Αν όλοι μας περπατήσουμε λίγο περισσότερο όλοι θα κερδίσουμε... Εδώ στον τόπο μας χορτάσαμε από κριτική, μας λείπουν οι πράξεις και τα λουλούδια, τα χρώματα, η αισιοδοξία. Τα παρτέρια είναι μόνο μία από τις πολλές δράσεις του ΦΑΡΟΥ. Γίνονται και άλλες και θα ακολουθήσουν περισσότερες. Ας στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια όπως και τις προσπάθειες του Απόλλωνα, της Τερψιχόρης, της Φιλαρμονικής, των σχολείων μας.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxaxax sto telos tha parkernoun sti mesi tou dromou...xaxaxax apisteyto..xaxx oi afilotimoi eparkaran sti mesi kai ta dyo aytokinita. .. mpravo sto faro. egine poly omorfo. syharitiria.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΕΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ Η ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

τα μαγαζια της πλατειας πρεπει να καταλαβουν οτι οι πελατες τους εχουνε και αυτοκινητα ακομη υπαρχουνε 2 φαρμακεια τα οποια εξυπηρετουν και ηλικιωμενους το γελιο θα πεσει οταν θα ξυστουνε τα πρωτα αυτοκινητα λογω μποτιλιαρισματος στην πλατεια

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ,ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΛΗ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΙΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΕΙ , ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΙΛ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ναι να φωναξουμε και την unesco

Ανώνυμος είπε...

vre xoriki sovareftite!! sto telos tha thelete kai gigantoothones!!!

Ανώνυμος είπε...

καλα τα παρτερια αλλα δεν προβλεψατε λιγο το παρκιν προτα η διαπλατιση της πλατιας να ανιξη ο χορο.Ενω ο δημος αυτον τον χορο τον καθορισαι για παρκιν ο φαρος τον εκαναι πρασινο .

Ανώνυμος είπε...

Ο Φαρος καλα κανει και φτιαχνει , εστω και λιγο , την πλατεια.
Ας βαλουμε και μεις ΟΛΟΙ μυαλο και να μενει η πλατεια χωρις αυτοκινητα .
Υπαρχουν ενα δυο θεσεις για προσωρινο παρκαρισμα και οχι παρακαρισμα για πρεφα και καφε οπως κανουμε σημερα. Καιρος να αναλαβει δουλεια και η δημοτικη αστυνομια .
ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ , ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ , ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΞΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ας επεκταθουν τα παρτερια και μπροστα απο ολα τα μαγαζια,περιμετρικα σε ολη την πλατεια.Θα δειτε οτι θα ειναι ωραιοτερη,γιατι τωρα ειναι μιση δουλεια.Και ουτε τραπεζια ουτε αυτοκινητα.Ετσι κιαλλιως,μονοδρομοι ειναι.

Ανώνυμος είπε...

στην πλατεια δηλαδη αν δε πιω ενα καφε αν δε παιξω ταβλι η χαρτι τι να ερθω να κανω; εσεις θα μας κοψετε και το ταβλι ρε θηρια. Πανε που πανε ολα κατα διαολου για τον ελληνα αν κοψουμε και τα σπορ τη βαψαμε. μερικοι χαλαρωνουνε ετσι μηπως πρεπει να το σεβαστουν καποιοι;

Ανώνυμος είπε...

opoios thelei plateia kai vriskete sto xorio na pairnei podilato i ta podarakia toy na kanei kai gymnastiki. osoi einai apo faliraki na parkaroun opou mporoun ektos plateias kai na perpatisoun esto kai 5 lepta.kai symfono me ayton pou leei oti xreiazonte kai alla parteria mpas kai allaksei opsi i plateia

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΘΕΝΟΙ ΟΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΟΙ

Καβαλα παν στην εκλησια καβαλα προσκυνανε καβαλα παιρνουν τ αντιδωρο απ του παπα το χερι
Ελεος ...... να μιλανε καποιοι καλυθενοι καποιας ηλικιας που πανε στον καφενε και θελουν και το αυτοκινητο τους διπλα τους αντε να το παρει το ποταμι , αλλα να μιλανε και ανθρωποι που ζουν στον αιωνα της ταχυτητας και του διαδικτυου δεν μπορω να το χωνεψω .

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Φάρο και στα μέλη του ...Μακάρι να βρουν και άλλες ιδέες τον δρόμο τους και αυτό το χωριό να γίνει ομορφότερο.Όλοι μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε αρκεί να σηκωθούμε από τις καρέκλες μας και να μην τα περιμένουμε έτοιμα όλα από τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Makari tetia kritikh na eixame tosa xronia kai gia aytous pou kyvernousane to xwrio mas kai to kyvernane kai tora.Ola ayta pou lete einai logia tou aera kanenas den eipe oti tha sas kopsoume to tavli ta xartia kai ton kafe me ths wres..Ta paidia tou FAROU edw kai meroika xronia diorganwnh ekdhloshs kai dinei mia diaforetikh omorfia sto mizero xwrio mas..px.Ta xristougenna {to pazari}{alagh tou xronou sthn plateia}.Ths APOKRIES {KARNAVALI STO XWRIO pou merikh alloi theloune na ginete sto faliraki}{GYNIGH THISAYROU} kai alles poles EKDHLOSHS...Ftiaxnoune me dikia tous protovoulia pros to kalhtero to xwrio mas KAI AKOMA ENA MPRAVO TA PAIDIA DEN EXOUNE AKOUSH PARA MONO KRITIKH KAI KRINIA APO POLOUS KALYTHENOUS......Thelete PARKING exoume GORIKO KAI TOPIKO SYNVOULIO NA PATE NA DIAMARTIRITHITE TOSA XRONIA SE ENA TOSO MIKRO PARKING POU EINAI TORA TA PARTIERIA OLA TA AYTOKINITA XOROUSANE EKEI MESA?OXI. ENA MPAXALO GINOTANE TOSA XRONIA ME TA AYTOKINITA TORA KSIPNISATE OLOI?Oloi h dromh tou xwriou einai monodromh kanenas omws den tous thri.....Einai loipon mia kalh eykeria na doume kai thn DHMOTIKH ASTYNOMIA giati se para polles ypotheshs kanei ta strava ta matia KAI H KLISHS NA MHN SVEIONONTE OPWS TO KALOKAIRI....NIKOS...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...