30 Δεκ 2012

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ


Προβλήματα δημιούργησε η μεγάλης έντασης και διάρκειας καταιγίδα που ξέσπασε στην περιοχή μας τα ξημερώματα της Κυριακής. Εβρεχε ασταμάτητα μέχρι τις 11.30 το πρωί με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια ενώ σε αρκετά σημεία γέμισαν πέτρες και ξύλα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλημμύρισαν κάποια υπόγεια στην περιοχή Φαληρακίου χωρίς όμως οι ζημιές να είναι μεγάλες.
Το θετικό είναι ότι αυτή τη φορά οι ποταμοί άντεξαν και έτσι δεν έχουν καταγραφεί καταστροφές σε κατοικίες και οδικό δίκτυο.
Το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών έδωσε εντολή να βγει συνεργείο και να καθαρίσει τους δρόμους από πέτρες και χώματα.
* Γύρω στις 12 το μεσημέρι, ευτυχώς, κόπασε η ένταση της βροχής αλλά υπάρχει πρόβλεψη της ΕΜΥ για νέες ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες..
* Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε, εκ νέου, το φεστιβάλ του Φάρου.
* Για τη βελτίωση της ΕΟ Ρόδου-Λίνδου ξοδεύτηκαν πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ αλλά όπως φαίνεται έγινε προχειροδουλειά. Σε πολλά σημεία, ειδικά έξω από το βενζινάδικο της BP στο Φαληράκι, στην κατεύθυνση προς Λίνδο δεν υπάρχουν φρεάτια διαφυγής του νερού με αποτέλεσμα η κεντρική οδική αρτηρία του νησιού να μετατρέπεται σε ποτάμι. Ποιος θα απολογηθεί για την κακοτεχνία;

Φυσικά υπάρχουν και τα... γνωστά σημεία στο Φαληράκι όπου οι δρόμοι μετατρέπονται σε λίμνες χωρίς καμία αρμόδια αρχή, εδώ και πολλά χρόνια, να δίνει λύσεις. 
* Στο λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων εξαιτίας μεγάλης ποσότητας νερού ένα σκάφος βούλιαξε και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με γερανούς για να βγει ξανά στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...