18 Ιαν 2013

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ


ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ανάσα ανακούφισης μπορούν να πάρουν οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, αφού έστω και στο παρά πέντε μετά από πιέσεις το Υπουργείο Ανάπτυξης αποκατέστησε μια καταφανή αδικία σε βάρος χιλιάδων επιχειρηματιών του κλάδου μας.
 Η τροποποίηση των ενταξιακών όρων έπειτα από αίτημα του φορέα μας και η άρση του οικονομικού κριτηρίου (επίτευξης μέσου όρου τζίρου τριετίας το ποσό των € 30,000) επιτρέπει πλέον και στο μικροϊδιοκτήτη επιχειρηματία – που δεν εμφανίζει τέτοιους τζίρους - να ενταχθεί στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
 Η συμφωνία αυτή οφείλει να είναι τμήμα μιας ευρύτερης αναθεώρησης πολλών παραμέτρων εκ μέρους της Πολιτείας που δυσχεραίνουν την οικονομική ανάπτυξη και προοπτική του κλάδου μας.
 Ελπίζουμε στην τροποποίηση και κάποιων θεμελιωδών ζητημάτων που προκύπτουν από το πρόσφατο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που έχει αναρτηθεί για διαβούλευση.
Ζητήματα που προκαλούν σε όλους μας ένα δικαιολογημένο αίσθημα αδικίας εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων.
Η επίλυσή τους αποτελεί για εμάς θέμα βιωσιμότητας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
 Θεωρούμε ότι ο τουρισμός προσφέρεται για δικαιότερη κοινωνική πολιτική και πλατύτερη ανάπτυξη, όπου μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας


Παναγιώτης Τοκούζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...