16 Φεβ 2013

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


Προσπάθεια να εγκατασταθούν κοντά στις Καλυθιές έκαναν το βράδυ της Πέμπτης δύο πολυμελείς οικογένειες τσιγγάνων. Με δύο αγροτικά αυτοκίνητα γεμάτα οικιακά σκεύη και σκεπάσματα πήγαν στο πρώην στρατιωτικό φυλάκιο πυρομαχικών που βρίσκεται πίσω από το στρατόπεδο 294 στην περιοχή της Παναγίας Ελεούσας και έχει, εδώ και τρία χρόνια, εγκαταλιφθεί από τον στρατό. Για... κακή τους τύχη έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους των Καλυθιών που άμεσα ενημέρωσαν τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Σταυρή, τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής Καλυθιών όπου ανήκει το οικόπεδο αλλά και την αστυνομία. Ολοι οι παραπάνω πήγαν στο πρώην φυλάκιο και ζήτησαν από τους τσιγγάνους να απομακρυνθούν αφού η κατάληψη του χώρου είναι παράνομη. Οι τσιγγάνοι αντέδρασαν άμεσα, έβριζαν και ζητούσαν να τους δείξουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι το οικόπεδο ανήκει στην εκκλησιαστική επιτροπή. Οι τοπικοί μας άρχοντες τους απείλησαν πως με χωματουργικά μηχανήματα θα σκάψουν την είσοδο του πρώην φυλακίου με αποτέλεσμα των εγκλωβισμό των αυτοκινήτων τους. Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις οι τσιγγάνοι ζήτησαν να παραμείνουν ένα βράδυ, επειδή έβρεχε, κάτι που τελικά έγινε. Το πρωί της Παρασκευής και πάλι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και παρά τις αντιρρήσεις των τσιγγάνων κατάφεραν να τους απομακρύνουν. Αμέσως μετά μηχανήματα του δήμου δημιούργησαν ανάχωμα προκειμένου να αποφευχθεί, στο μέλλον, νέα προσπάθεια κατάληψης του πρώην φυλακίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα ηταν ιεροσιλια να πανε τσιγγγγγανοι σε χωρο που υπηρετησαμε την πατριδα,μπραβο σε αυτους που τουςς απομακρυναν

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ? ΑΝ ΠΑΝΕ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΚΙ ΕΚΕΙ.....ΚΑΗΚΑΜΕ !

Ανώνυμος είπε...

Kai na to apotelesma ta paraponasas sto k.DHMARXO...Otan ekane dhloseis oti h tsigganh tha erxontousan sths perioxh LOUKA tou xwriou mas eitane dhloseis gia na tous ksesikosh kai ta katafere pros to xwrio mas..ean mas kanoune ena NTOU kana vrady 80 me 100 atoma tha trexoume panikovlith....as pane sthn APOLAKIA h kalythies den einai apothiki oute skoupidotopos ths RODOU opws pate na katantisete ths kalythies eseis H politikh...RODIA LATOMEIA SFAGEIA OLA STHS KALYTHIES THA TA FERETE LAMOGIA THS RODOU!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει στις Καλυθιές να γίνουμε μια ομάδα όλοι οι κάτοικοι και όχι ο καθένας να βλέπει την πάρτη του .Έτσι δεν θα μπορεί κανείς ούτε να κλέβει ούτε να μπαίνει και να καταπατά περιουσίες όποτε θέλει.
Να μας βρίσκουν απέναντι τους σε όλα.Στην Κάρπαθο όποιος τσιγγάνος τολμίσει να κατέβει το καράβι οι λιμενικοί τους στέλνουν πίσω εδώ γιατί δεν το κάνουν..?Ως πότε θα ανεχόμαστε τα πάντα σε αυτό το χωριό και νησί..?Έφτασε ο καιρός που πρέπει να εξερθούμε και να γίνουμε όλοι μια γροθιά.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...