7 Μαρ 2013

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΕΝΑΛΤΙ...

H Θεά Τύχη αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη της στον Απόλλωνα Καλυθιών και έκλεισε το... μάτι στον Φοίβο Κρεμαστής.
Στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται.
Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο Απόλλων πάλεψε στα ίσα τον Φοίβο αλλά η αστοχία από το σημείο του πέναλτι έστειλε την κούπα στην Κρεμαστή.
Στο 75´ ο Γιάννης Αρχοντούλης αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, ο Απόλλων κατέρρευσε ψυχολογικά ενώ ο Φοίβος πείσμωσε και με παίκτη λιγότερο έβαλε το γκολ στο 80' που έκρινε τον τελικό. Ο Απόλλων στάθηκε πολύ καλά και οι παίκτες παρά την πίκρα της ήττας οι παίκτες χειροκροτήθηκαν από την εξέδρα. Οι φίλαθλοι των Καλυθιών κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη των εντυπώσεων τόσο ποιοτικά όσο και αριθμητικά.
Πριν το χαμένο πέναλτι είχαν προηγηθεί πολύ καλές χαμένες ευκαιρίες με τον Δημητρά (πλάσαρε άουτ σε άδεια εστία) και τον Μαυρομούστακο (σουτ χαμηλά στη γωνία).
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με το Φοίβο να έχει κατοχή μπάλας αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά την εστία του Κουφάλη. Ο Απόλλων στα πρώτα 45' έπαιξε άμυνα και πέτυχε τον στόχο να μην δεχθεί γκολ.
Στην επανάληψη η φλύαρη υπεροχή του Φοίβου συνεχίστηκε με τον Απόλλων να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και να κερδίζει περισσότερες μονομαχίες στο κέντρο.
Μετά το 75' όλα ήταν κατά της ομάδας μας. Πέρα από το χαμένο πέναλτι κόστισε και η κούραση του Μιχάλη Κυριαζή που κυριαρχούσε στο χώρο του κέντρου. Μετά την αντικατάστασή του ο Απόλλων κόπηκε στα δύο και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Φοίβο.
Αγωνιστικά ο Απόλλων με τον προπονητή Κώστα Καμπούρη "διάβασε" πολύ καλά το παιχνίδι και η κούπα χάθηκε στις... λεπτομέρειες.
Δύο αγωνιστικές παρατηρήσεις. Οπως φάνηκε στο Β' ημίχρονο ο Απόλλων είχε τις δυνατότητες να κτυπήσει τα κενά του Φοίβου και κακώς στο πρώτο ημίχρονο "φοβήθηκε" το ματς και έμεινε "κλεισμένος" στο καβούκι του. Επίσης μετά το πέναλτι και το γκολ του Φοίβου η ομάδα μας κατέρρευσε αγωνιστικά και ψυχολογικά και δεν υπήρξαν τρόποι αντίδρασης.
Πάντως σε γενικές γραμμές ο Απόλλων είχε εξαιρετική παρουσία στον τελικό και τα κέρδη αυτής της εμφάνισης θα φανούν τα επόμενα χρόνια.
Ο Κώστας Καμπούρης γνωρίζει άριστα το έμψυχο δυναμικό και τις δυνατότητες της ομάδας, έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο που εφαρμόζει και είναι ο κατάλληλος για να καθιερώσει τα νέα ταλέντα στην ανδρική ομάδα.
Η διοίκηση οφείλει να τον στηρίξει ώστε να σχεδιαστεί ο Απόλλων της επόμενης περιόδου.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:
Γιώργος Κουφάλης: Ο 16χρονος γκολκίπερ έδειξε ωριμότητα μεγάλου τερματοφύλακα. Οσες φορές χρειάστηκε έκανε σωστά τη δουλειά του. Στο γκολ δεν ευθύνεται αφού η εκτέλεση έγινε από πολύ κοντά χωρίς κάποιος αμυντικός να πηδήξει για μαρκάρισμα. Ο Κουφάλης πρέπει να δουλέψει στις εξόδους αλλά ο χρόνος δουλεύει υπέρ του.
Βασίλης Βιτσέντζος: Εξαιρετικός ως δεξί μπακ δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν κίνδυνοι από την πλευρά του. Προσπάθησε να βοηθήσει στη δημιουργία επιθέσεων αλλά δεν είχε βοήθειες από τους μεσοεπιθετικούς ώστε να δημιουργηθούν τα ντουμπλαρίσματα.
Γιώργος Συμεωνίδης: Επίσης πολύ καλός αριστερά στην άμυνα, χωρίς καμία συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι.
Χρήστος Κίτσος: Ανίκητος με πολύ πάθος και πολύ μυαλό στις τοποθετήσεις του. Απέφυγε τα νεύρα προηγούμενων αγώνων και αυτό τον βοήθησε να κάνει εμφάνιση που άγγιξε το άριστα.
Μιχάλης Φυλακούρης: Ο έτερος στόπερ του Απόλλωνα έκανε επίσης άριστη εμφάνιση χωρίς περιττές ενέργειες και λάθη. Μαζί με τον Κίτσο αποτελούσαν εγγύηση στα μετόπισθεν
Μιχάλης Κυριαζής: Οσο είχε δυνάμεις αποτελούσε... σκούπα στον χώρο του κέντρου και δεν επέτρεπε στους Κρεμαστενούς να αναπτύσσονται κάθετα. Η αποχώρησή του στοίχισε στην ομάδα. Δεν μπόρεσε να περάσει μπαλιές στην επίθεση.
Εριόν Μουτσοντέμι: Σίγουρα περιμέναμε όλοι περισσότερα. Επρεπε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και να συνεργαστεί με τον Αρχοντούλη στην επιθετική οργάνωση του παιχνιδιού.
Γιώργος Κυριαζής: Ετρεχε για... τρεις σε όλο τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Εκοψε πολλές μπαλιές αλλά έκανε και κάποια αβίαστα λάθη σε κοντινές πάσες. Είχε συμμετοχή στη φάση που ο Απόλλων κέρδισε το πέναλτι.
Δημήτρης Δημητράς: Αν είχε ψυχραιμία στη φάση που βρέθηκ αμαρκάριστος απέναντι στην άδεια εστία τώρα όλοι θα πανηγυρίζαμε. Είχε πάθος αλλά έλειπε η ουσία.
Γιάννης Αρχοντούλης:  Σίγουρα όλοι θα θυμούνται τη χαμένη εκτέλεση πέναλτι. Ισως το λάθος του ήταν ότι δεν τελείωσε τη φάση με άμεσο σουτ προς την εστία και προσπάθησε να κάνει την παραπάνω ενέργεια που οδήγησε στο πέναλτι-αποβολή. Η δική του οξυδέρκεια ήταν αυτή που δημιούργησε τη φάση του αγώνα. Φάνηκε στο πολλά σημεία του αγώνα να μην έχει δυνάμεις αλλά ήταν φανερό πως κάθε φορά που έπιανε την μπάλα έπεφταν πάνω του τρεις και τέσσερις αμυντικοί με αποτέλεσμα να μην έχει περιθώρια επιλογών.
Λευτέρης Μαυρομούστακος: Μικρή η συμμετοχή του στο παιχνίδι με μόνη απειλή ένα σουτ έξω από την περιοχή. Δεν τροφοδοτήθηκε αλλά δεν είχε και δυνάμεις με αποτέλεσμα να μην μαρκάρει όπως σε προηγούμενα ματς.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ:
Στέργος Σταυρής:
Δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Μιχ. Κυριαζή. Δεν βοήθησε όσο περίμενε ο προπονητής του.
Τίμος Σαββούλης: Ο 16χρονος μέσος απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες με την συμμετοχή του στο φινάλε.
Νίκος Κιόττος: Σε ηλικία 15,5 ετών αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά όταν οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν αποδεχθεί τη μοίρα τους...

Ο καλύτερος παίκτης του Απόλλωνα στον τελικό ήταν ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ. Περισσότεροι από 500 Καλυθενοί κυριάρχησαν με τις φωνές τους και παρέμειναν μέχρι τέλος με ψηλά το κεφάλι χειροκροτώντας τον Κώστα Καμπούρη και τους ποδοσφαιριστές του. Τα μέλη του ΣΦΑΚ δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να δίνουν χρώμα στον τελικό με τα ατέλειωτα καπνογόνα. Στον τελικό έδωσαν το παρών πάρα πολλές οικογένειες με γυναίκες και μικρά παιδιά. 
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο φετινός Απόλλων σχεδιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι με κόστος μόλις 50 χιλ.ευρώ όταν η αντίστοιχη ομάδα του Φοίβου κόστισε (τουλάχιστον στις συμφωνίες που έγιναν) περισσότερα από 150 χιλ. ευρώ.
Με έναν παίκτη στο κέντρο σαν τον Μάκη Συμεωνίδη ο φετινός Απόλλων θα πετύχαινε ακόμα περισσότερα.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ.Ετσι τελικα οπως εξελιχθηκε ο αγωνας τσαμπα το χασαμε το κυπελο.Πρεπει ομως να πουμε ενα μεγαλο μπραβο στην ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο τελικός τελείωσε, συγχαρητήρια στους παίχτες..
Άυριο στον Απόλλων τί γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Μετα το τελος των αγωνιστικων υποχρεωσεων του κυπελου και αφου πρωτα δωσω συγχαρητηρια στα παιδια που απεδειξαν μεσα στον αγωνιστικο χωρο πως τα ονοματα και το μπατζετ δεν παιζουν ρολο στον τελικο κυπελου καθως και στον προπονητη που παρουσιασε στον αγωνιστικο χωρο μια ακρως ανταγωνιστικη ομαδα θελω να κανω γνωστο πως για οικογενειακους λογους δεν θα μπορω να ειμαι κοντα στην ομαδα. Ο απολλων ειναι μια ομαδα με ιστορια εχει μελλον και με σωστες κινησεις δεν εχει να φοβηθει τιποτε.ενας δυνατος ΑΠΟΛΛΩΝ εχει απιτησεις απο τον κοσμο ,την διοργανωτρια αρχη του πρωταθληματος και την εκαστοτε διοιηκηση του. κωβαιος

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...