29 Μαρ 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Ο Σύλλογος Οικογενειακών Καταλυμάτων Νήσου Ρόδου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα υλοποιήσει τα παρακάτω προγράμματα εκπαίδευσης στον Πνευματικό Κέντρου Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι:
1. «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» με πιστοποίηση ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/2007 του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 1616/Β/17-8-07).
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ : σε όλους που είναι άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενοι με τον χειρισμό τροφίμων και πιο συγκεκριμένα το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
Οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση.
Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. του ΕΦΕΤ και να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό κατάρτισης του ΕΦΕΤ. Το κόστος της εξέτασης ανέρχεται στα 30 ευρώ.
2. Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων
Τεχνικού Ασφαλείας επιχειρήσεων Γ' κατηγορίας (χαμηλής επικινδυνότητας). 
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: σε εργοδότες οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι τις υποχρεώσεις του τεχνικού ασφάλειας της επιχείρησής τους και μόνο αυτής, δικαίωμα που τους παρέχει το άρθρο 13 του ν. 1568/85 και το άρθρο 6 του ΠΔ 17/96 χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση πέραν της ειδικής επιμόρφωσης
Επισημαίνεται ότι όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να παρέχουν υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας βάσει του ΠΔ 17/96.
Για δηλώσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου στο τηλ. 22410 87407 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...