26 Ιουλ 2013

ΝΤΥΘΗΚΕ ΣΤΑ... ΜΠΛΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ






Με την τοποθέτηση εξοπλισμού ολοκληρώνεται η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλλιθέας στην περιοχή Λιβάδεια Φαληρακίου. Συνεργεία της εργολήπτριας εταιρείας Βρούχος-Γλυνός-Μπράτιτσης προχώρησαν στην τοποθέτηση των 820 πλαστικών καθισμάτων στις κεντρικές εξέδρες καθώς και στο ξύλινο παρκέ και τις μπασκέτες προδιαγραφών FIBA.
Εάν η τοποθέτηση των καθισμάτων γινόταν στην πλάτη των τσιμεντένιων εξεδρών τότε θα υπήρχε χώρος για άλλες 100 θέσεις αλλά παρά τη θετική πρόταση των εργολάβων ο δήμος αρνήθηκε να καλύψει το μικρό κόστος για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων.
 Τις τελευταίες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση αποδυτηρίων, τουαλετών και χώρων για τα ΜΜΕ όπως προέβλεπε η μελέτη κατασκευής. Υπάρχουν έξτρα χώροι για φιλοξενία περισσότερων δημοσιογράφων αλλά, προς το παρών, ο δήμος αρνείται να πληρώσει το κόστος για την επέκταση των υποδομών Τύπου.
 Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η εταιρεία θα προχωρήσει σε διοικητική παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου στο δήμο Ροδίων ο οποίος θα προχωρήσει στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου για πάρκινγκ αυτοκινήτων.
Το γήπεδο παρά την τοποθέτηση του εξοπλισμού αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Κολοσσό ως έδρα στο πρωτάθλημα της Α1 και σε μελλοντικές υποχρεώσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφού με την τωρινή χωρητικότητα φιλοξενεί λιγότερους θεατές από το Βενετόκλειο.
Αυτές τις ημέρες εργάζονται συνεργεία της ΔΕΗ προκειμένου να συνδεθεί με ρεύμα ο υποσταθμός που έχει κατασκευαστεί στο υπόγειο του κλειστού. Σε εκκρεμότητα παραμένει η σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο παρά τις συχνές οχλήσεις των εργολάβων στον δήμο Ροδίων και την ΔΕΥΑΡ.
Ο δήμος έχει προχωρήσει στην παραγγελία δύο ηλεκτρονικών ταμπλό που θα τοποθετηθούν ψηλά πίσω από τις μπασκέτες και θα ενημερώνουν τους φιλάθλους για το σκορ και τον εναπομείναντα χρόνο των αγώνων.
Πλέον είναι στο χέρι του δήμου Ροδίων αν θα διαθέσει ένα έξτρα κονδύλι 300 χιλ. ευρώ περίπου προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα του σταδίου σε 2.200 θεατές. Αυτό θα γίνει με την τοποθέτηση λυόμενων εξεδρών 550 θέσεων πίσω από τις δύο μπασκέτες και ειδικών καθισμάτων, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της FIBA περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου. Υπάρχουν και χώροι ψηλά στο γήπεδο όπου μπορούν να κατασκευαστούν χώροι φιλοξενίας επισήμων αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη χωρητικότητα.
Να σημειωθεί πως δεν έχει τοποθετηθεί ψύξη για τους καλοκαιρινούς μήνες παρότι έχουν κατασκευαστεί όλες οι απαραίτητες υποδομές. Για την προμήθεια ψύκτη θα πρέπει ο δήμος να καλύψει το έξτρα κόστος.
Η εργολήπτρια εταιρεία προχώρησε και στην τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων φωτισμού και ήχου κάτι που σημαίνει ότι το κλειστό γυμναστήριο μπορεί να αξιοποιηθεί ως πολυχώρος για τη φιλοξενία μουσικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεδρίων και εκθέσεων.
Τους επόμενους μήνες θα φανεί εάν ο δήμος Ροδίων έχει την πολιτική διάθεση να προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεων που θα καταστήσουν το γήπεδο πλήρως λειτουργικό προκειμένου να αρχίσει να αποδίδει οικονομικό και κοινωνικό όφελος δημιουργώντας υπεραξία στην τουριστική ζώνη Φαληρακίου.
Το δεδομένο είναι πως το νέο κλειστό είναι  σύγχρονο, ασφαλές και άνετο σε σχέση με τα υπόλοιπα κλειστά του νησιού.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...