26 Μαρ 2013

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ




Με δημόσια τοποθέτηση ο αρχιμουσικός Γιώργος Μαλωίνας καταθέτει προβληματισμούς για την ποιότητα των παρελάσεων. Παρόμοιοι προβληματισμοί υπάρχουν και στις τάξεις των εκπαιδευτικών. 
ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΡΟΔΟΥ 

Οι  εκδηλώσεις  που λαμβάνουν χώρα σε ένα τόπο καταδεικνύουν τον πολιτισμό  και την πολιτιστική κουλτούρα του τόπου, καθώς και το ενδιαφέρον των κατοίκων προς το τόπο αυτό. Σ΄αυτές τις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται και οι παρελάσεις στις εθνικές εορτές. Άρα πρέπει οι παρελάσεις να είναι άρτια οργανωμένες και να υπάρχει καθολική συμμετοχή  όλων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων.
Γι’ αυτό στις επόμενες παρελάσεις, στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών  πρέπει να έχουμε καθολική συμμετοχή από τους παιδικούς σταθμούς ,τα νηπιαγωγεία με τη φροντίδα των συλλόγων γονέων. Επίσης  μπορούν να παρελάσουν και οι μικρότερες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων με τη φροντίδα των συλλόγων γονέων. Οι πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς του τόπου μπορούν να συμβάλλουν με την παρουσίας τους και τη συμμετοχή τους, στην πληρέστερη και αρτιότερη  οργάνωση της παρέλασης. Εφόσον οι πολιτιστικοί φορείς συμμετέχουν σε άλλες εκδηλώσεις όπως το καρναβάλι, άρα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε μια παρέλαση. Ευελπιστούμε η επιστολή αυτή, να είναι η αφετηρία για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση των παρελάσεων στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών .

                                                                                 Μετά τιμής
                                                                        Γιώργος  Μαλωίνας
                                                       Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Καλυθιών Ρόδου 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Έχω κάνει πρόταση κ Γιώργο σε όλους απο την 28 Οκτωβρίου και συλλόγους και νηπιαγωγεία αλλα και στα σχολεία να βάλουν παραπάνω τμήματα , τίποτα , σύμφωνο απόλυτα Μαχι σου άλλωστε ξέρεις της απόψεις μου , μακάρι αυτη τη φορα να μας ακούσουν .σακης

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.
ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ,ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ, ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΤΛ..
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΧ ΚΟΡΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΡΚΑΡΙΜΕΝΑ ΚΤΛ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ,ΘΕΣΜΙΚΑ, ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΕΥΣΤΟΧΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΛΩΙΝΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΔ201 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε΄ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤ΄. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ.
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 25/3/2013.
ΤΕΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΟΤΙ Η ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΣΥΜΙΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...