26 Μαΐ 2014

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ

Με έκπληξη ολοκληρώθηκε, στις Καλυθιές ο 2ος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η παράταξη Καρίκη έκανε την ανατροπή και επικράτησε στις Καλυθιές, με λίγους ψήφους, της παράταξης Χατζηδιάκου που είχε "κυριαρχήσει" στον 1ο γύρο.
Στον 2ο γύρο οι κάτοικοι των Καλυθιών έδειξαν ότι επιθυμούσαν αλλαγή κάτι που δεν φάνηκε στο 1ο γύρο εξαιτίας της πολυδιάσπασης των συνδυασμών και του δυνατού ψηφοδελτίου που παρουσίασε ο Φώτης Χατζηδιάκος. Δυνατό με βάση τα κριτήρια που γίνονται οι επιλογές σταυροδοσίας από τους ψηφοφόρους..
. Η ισχυρή ομάδα Χατζηδιάκου πήρε μαζί της σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους, όμως η "ανάγνωση" δείχνει ότι οι υπόλοιποι επιθυμούσαν νέα πρόσωπα.
Η ανατροπή Καρίκη στις Καλυθιές είναι μόνο για τις εντυπώσεις αφού σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου (από 1 Σεπτεμβρίου) θα εκλεγούν 5 εκπρόσωποι της νικήτριας παράταξης Χατζηδιάκου (Κωνσταντίνου, Ψυλλάκης, Κυριαζής, Σταυρής, Σαρίκας) και μόνος ένας της παράταξης Καρίκη (Τοκούζης).
Το νέο τοπικό συμβούλιο Καλυθιών θα αποτελείται από τους Μιχάλη Καφετζή, Σάββα Κώστα, Μάτα Βαγιανού (παράταξη Χατζηδιάκου), Παναγιώτη Αντωνά και Μιχάλη Σωτηράκη (παράταξη Καρίκη).
Τα τελικά συμπεράσματα αναμένονται μετά τα επίσημα τελικά αποτελέσματα.
Συνολικά στο δήμο Καλλιθέας η παράταξη Χατζηδιάκου την 1η Κυριακή πήρε 49,92% (2.464 ψήφοι) και την 2η Κυριακή 51,32% (2.243 ψήφοι). Μόνο στον πρώην δήμο Καλλιθέας η παράταξη Χατζηδιάκου είχε σημαντική αριθμητική απώλεια ψήφων κάτι που πρέπει να προβληματίσει τα στελέχη της.
Αντίστοιχα η παράταξη Καρίκη σε Καλυθιές-Κοσκινού-Ψίνθο την 1 Κυριακή πήρε 22,65% (1118 ψήφοι) και την 2η Κυριακή 48,68% (2.128 ψήφοι).
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στον 2ο γύρο ήταν αυξημένη η αποχή και ενισχυμένα τα ποσοστά όσων ψήφισαν άκυρο ή λευκό κάτι που ευνόησε την παράταξη Χατζηδιάκου.
Στις Περιφερειακές εκλογές η παράταξη Χατζημάρκου σάρωσε και την 2η Κυριακή στις Καλυθιές και εκλέγονται οι Θωμάς Σωτρίλης και Γιάννης Φλεβάρης.
Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και το πως ψήφισαν οι Καλυθενοί ψηφοφόροι.
Υπομονή μέχρι τα επίσημα αποτελέσματα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...