2 Ιουν 2014

ΒΡΑΧΟΙ ΣΤΟΝ... ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ













Η φύση προειδοποιεί και όταν αγνοούμε τα... σήματά της τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Μετά την κατολίσθηση στην πολυσύχναστη παραλία Αντονι Κουίν, που ως εκ θαύματος έγινε ξημερώματα και γλιτώσαμε τα... χειρότερα, θέμα χρόνου είναι να συμβεί πτώση βράχων και στον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Φαληράκι. 
Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι βράχοι είναι στον... αέρα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στον τσιμεντένιο δρόμο τραυματίζοντας οδηγούς οχημάτων ή τουρίστες που ανεβαίνουν για να θαυμάσουν τη μοναδική θέα. Το έδαφος έχει διαβρωθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών και δεν μπορεί να συγκρατήσει τους βράχους που ζυγίσουν πολλούς τόνους. Μικρές πέτρες έπεσαν στον δρόμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αν δεν γίνουν άμεσα παρεμβάσεις οι συνέπειες της αδιαφορίας θα είναι καταστροφικές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρόδος είναι σεισμογενείς περιοχή και τους τελευταίους μήνες ο εγκέλαδος κάνει, δυναμικά, την εμφάνισή του σε διάφορα σημεία της χώρας μας. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκεψου αν παρει μια κατρακυλα προς προφητη Αμω. Θα διαλυσει τα παντα

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...