12 Νοε 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ


Την πρόθεση να προχωρήσει σε κλείσιμο, για τα αυτοκίνητα, της πλατείας τις απογευματινές - βραδινές ώρες αποκάλυψε σε συζητήσεις με κατοίκους των Καλυθιών ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μιχάλης Καφετζής. Η σκέψη αυτή θα συζητηθεί και συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου και αν παρθεί θετική απόφαση τότε, με αλυσίδες, θα κλείνουν οι προσβάσεις στην πλατεία καθημερινά από τις 5.00 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Οπως υποστηρίζει ο κ. Καφετζής είναι απαράδεκτο το θέαμα της πλατείας - πάρκινγκ με τα αυτοκίνητα να είναι σε κάθε γωνία προκαλώντας μποτιλιάρισμα και φόβο για τραυματισμό μικρών παιδιών.
Επίσης πρόθεση του είναι να φυτευτεί στο κέντρο της πλατείας ένα μεγάλο δέντρο όπως υπήρχε τις περασμένες δεκαετίες. "Θέλουμε στην πλατεία λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερους ανθρώπους" λέει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου στέλνοντας το μήνυμα στους κατοίκους να περπατάνε περισσότερο.
* Η φωτογραφία είναι από πλαιότερη, αποτυχημένη, προσπάθεια της δημοτικής αρχής Ιατρίδη να δημιουργήσει "νησίδα" στο μέσο της πλατείας εφαρμόζοντας κυκλοφορική μελέτη που έμεινε μόνο στα χαρτιά....
* Για την πλατεία Φαληρακίου η σκέψη που υπάρχει είναι να γκρεμιστούν τα κτίρια που στέγαζαν το ιατρείο και τον Αστυνομικό Σταθμό (θα στεγαστούν σε νέο κτίριο στην αυλή του Αγίου Νεκταρίου) και να δημιουργηθούν υποδομές για φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα ολα αυτα αλλα με τι λεφτα???

Ανώνυμος είπε...

Εφτό πιο δεν είναι πλατεία που χουμε αλλά το γιοφύρι της Άρτα ΝΟΥΜΕΡΟ 2 !

Μια τη χαλού μια τη σιάχνου τι θε να κάμου δεν εξέρου που να χου !!!

Αφήκετε τη πρε τη πλατεία ως έχει να χουμε να λέμε να δά είναι η πλατεία μας να τη χαιρούμαστε ούλοι !

Τι θε τε να τη κάμετε σαν τα Μαριτσά και τα Φάντου που δεν έχουν πλατεία να δείξου ???

Να παένουμε στη Ψίθο το λοιπό που είναι πρώη συδημμότες να ευχαριόμαστε πλατεία Α ΠΡΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ !!!

Τα φράγμα ποιος θα τα βάλλει ΔΕ ΛΕΤΕ ? ΕΜΕΙΣ Ε ?

Ανώνυμος είπε...

ας την κανουν στου πανερα την πλατεια

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...