10 Ιαν 2020

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ




Ο φετινός χειμώνας αποκάλυψε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην παραλία Φαληρακίου με την "υποχώρηση" της άμμου σε σημείο να μην είναι εφικτό το περπάτημα μέχρι το λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων.
Πέρσι σε κακοκαιρία καταστράφηκε ο πεζόδρομος μετά το ξενοδοχείο Lido ενώ φέτος κατέρρευσε μέρος ιδιωτικής αυλής.
Η σημερινή φωτογραφία του blog μπροστά από την οικία της οικογένειας Φωτίου και η σύγκρισή της με δορυφορική αποτύπωση πριν μερικά έτη φέρνει στην επικαιρότητα την οξύτητα του προβλήματος και την ανάγκη μελέτης και παρεμβάσεων πριν είναι αργά.
Η αντιστοίχηση της σημερινής κατάστασης σε όλο το μήκος της παραλίας Φαληρακίου με αεροφωτογραφία περασμένων δεκαετιών (πριν κατασκευαστεί το λιμανάκι) πραγματικά "τρομάζει".


Η ανθρώπινη δραστηριότητα κάθε χρόνο προσπαθεί να... εξαφανίσει τις παραλίες δημιουργώντας επιχειρήσεις στην άμμο και η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας οδηγεί στην άνοδο της θάλασσας με αποτέλεσμα να απειλούνται παραλίες και άλλες υποδομές.
Το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν λύνεται με κουβέντες του... καφενείου. Απαιτείται επιστημονική γνώση και παρέμβαση.
Ενώ στο Φαληράκι η αμμώδης παραλία τα τελευταία χρόνια μειώνεται στην παραλία Τραουνού με τα βότσαλα η είσοδος προς την σπηλιά τις τελευταίες δεκαετίες έχει μεγαλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...