27 Φεβ 2020

ΣΤΑΘΜΟΙ ΖΩΗΣ ΣΕ ΚΑΛΥΘΙΕΣ - ΦΑΛΗΡΑΚΙ



Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει στο νησί μεγάλη προσπάθεια για προμήθεια και τοποθέτηση σε διάφορα σημεία απινιδωτών – σταθμών ζωής ώστε με την κατάλληλη εκπαίδευση να σωθούν ζωές σε έκτακτες καταστάσεις. 
Αποτέλεσμα εικόνας για απινιδωτης φορητος

Πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια είναι τα μέλη και οι φίλοι της ομάδας «Εθελοντές Διασώστες Ρόδου».   Ο πρόεδρος του Συλλόγου,  κ. Παναγιώτης Σπανός, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της εκπαίδευσης των πολιτών στην παροχή των πρώτων βοηθειών και στην ανάπτυξη ‘δικτύου απινιδωτών και εκπαιδευμένων στο νησί της Ρόδου. Την περασμένη εβδομάδα έγινε σχετική παρουσίαση σε εκπροσώπους συλλόγων και στο πρώην δημαρχείο Καλυθιών αφού ο σύλλογος σε συνεργασία  με το Σωματείο των Αργυροχρυσοχόων διά του προέδρου, κ. Μ. Δημητριάδη προσέφερε έναν απινιδωτή ο οποίος θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Καλυθιών. 
Ο κ. Σπανός ευχαρίστησε τον Βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Παππά για την έμπρακτη στήριξή του στην ομάδα, όσον αφορά τις εκπαιδεύσεις που γίνονται στα Δωδεκάνησα.
Στην κοπή βασιλόπιτας των Εθελοντών Διασωστών Ρόδου που φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο Χατζηκέλης ο κ. Σπανός, εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες σε όσους παρίστατο:
την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μάνθα Ζιώγου, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών κ. Παναγιώτη Αντωνά, τον πρόεδρο του Σωματείου των Αργυροχρυσοχόων κ. Μ. Δημητριάδη, τον πρόεδρο του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννη Κλούβα και τον π.Χρήστο, εφημέριο της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα.

Αποτέλεσμα εικόνας για απινιδωτης φορητος

Επόμενος στόχος για τους Εθελοντές Διασώστες Ρόδου η αγορά απινιδωτή – σταθμού που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο στο Φαληράκι και η παράλληλη εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζόμενων στην τουριστική περιοχή ώστε να είναι δυνατή η παροχή πρώτων βοηθειών.
Μέλη του Σωματείου θα βρίσκονται την Κυριακή στην πλατεία Καλυθιών ώστε οι παρευρισκόμενοι στο μεγάλο καρναβάλι να ενισχύσουν την προσπάθεια αγοράζοντας μπλουζάκια και μαγνητάκια.
Είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε το έργο τους με τελικό στόχο την σωτηρία ζωών.
Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί μέλος στους Εθελοντές Διασώστες Ρόδου
Για πληροφορίες και συμμετοχή στο έργο της ομάδας, μπορείτε να επικοινωνείτε:
Τηλέφωνα: 6972 710 084
Εmail: diasostesrodou@gmail.com
* Για το θέμα ευαισθητοποιήθηκαν και τα μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Καλυθιών που ανακοίνωσαν ότι θα συγκεντρώσουν το ποσό για την αγορά απινιδωτή που θα δοθεί στο ιατρείο του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...