22 Απρ 2020

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ




Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας για το σχέδιο στήριξης του ελληνικού τουρισμού και ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
«Η επόμενη μέρα του τουρισμού περνάει μέσα από τρία σημεία, σύμφωνα με τον υφυπουργό. Βασικότερο όλων είναι η θωράκιση της δημόσιας υγείας κι έπειτα η στήριξη εργαζομένων κι επιχειρήσεων. Τέλος, η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.
Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας εξήγησε βήμα βήμα την πρόταση που έχει καταθέσει το υπουργείο, αλλά και πώς και σε πόσο βαθμό επηρεάζεται ο τουρισμός λόγω της πανδημίας.
Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη κρίση που έχει υποστεί ο ελληνικός τουρισμός διαχρονικά», υποστήριξε ο υφυπουργός, καθώς χάνεται το 25% των εσόδων του κράτους, τα οποία προέρχονταν από την τουριστική δραστηριότητα. Το 68% των επισκεπτών έρχονται από το εξωτερικό, ενώ μόνο το 10% του παραγόμενου τουρισμού είναι από τον εσωτερικό τουρισμό. «Κανένας εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό» τόνισε. Γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεται γενναία ενίσχυση.

Όσον αφορά το πρώτο στάδιο της πρότασης ενίσχυσης, αυτό αφορά τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Γι΄ αυτόν τον σκοπό, ο κ. Κόνσολας ζητά τη βοήθεια της Ευρώπης και τα χρήματα της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χρήματα που είναι διαθέσιμα, σύμφωνα με τον υφυπουργό.
Το δεύτερο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Με βάση αυτό πρέπει να δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια ένα πιστωτικό ύψος χρημάτων για να μπορέσουν οι Έλληνες να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.
Σε ό,τι αφορά το τρίτο στάδιο του σχεδιασμού, την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, ο κ. Κόνσολας έκανε λόγο για αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών.
Υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να στραφούμε σε νέες αγορές και να δούμε με άλλη ματιά τα θέματα ασφαλείας εισόδου. Πρότεινε την δημιουργία πρωτοκόλλου ασφαλούς διέλευσης των επισκεπτών από το εξωτερικό κι ένα «διαβατήριο υγείας», όπως το αποκάλεσε.
Τέλος, ο ίδιος εκτιμά ότι τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους την 1η Ιουλίου, αλλά κάτι τέτοιο θα το υποδείξουν οι ειδικοί, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...