4 Απρ 2020

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ


Οι δύσκολες στιγμές που περνάει ο πλανήτης και ο υποχρεωτικός, για το καλό μας, εγκλεισμός οδηγούν τους ανθρώπους σε αναζήτηση δημιουργικού διεξόδου. Εδώ στις Καλυθιές τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκαν βίντεο από κατοίκους του χωριού που βρίσκουν "ανάσα" στα προβλήματα της κρίσης χορεύοντας και πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στον Θεό.
Τα δύο βίντεο βρήκαν μεγάλη απήχηση και έξω από τα όρια του χωριού μας αφού δημιουργήθηκαν με αγάπη και πάθος. Απολαύστε τα και χειροκροτήστε νοερά ή και φυσικά!



Μένουμε Σπίτι και Χορεύουμε! «Χορεύουμε για το γέλιο, χορεύουμε για τα δάκρυα, χορεύουμε για την τρέλα, χορεύουμε για τους φόβους, χορεύουμε για τις ελπίδες, χορεύουμε για τις κραυγές, είμαστε οι χορευτές, εμείς δημιουργούμε τα όνειρα.» Albert Einstein
Βιολί:Λογοθέτης Παντελής
Σαντούρι:Ελιάμος Φώτιος
Λαούτο:Ροδίτης Γιάννης
Η μουσική της Σούστας περιλαμβάνεται στον υπό έκδοση ψηφιακό δίσκο "ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ"
Συμμετέχουν χορευτές του συλλόγου Λαογραφικός Σύλλογος Καλυθιών Ρόδου " Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ"



H Πόπη Μαγκλη από το στούντιο Creative moments σκέφτηκε, κινητοποίησε και δημιούργησε το βίντεο με τις ψαλμωδίες σε πολλά σημεία των Καλυθιών. Οπως ανέφερε στην σελίδα της στο facebook "Καλυθιές, και έγινε κάθε σπίτι, ένας μικρός ναός!
Στο όμορφο Χωριουδάκι μας τίποτα δεν μας πτοεί, καθε Παρασκευή ενώνουμε τις φωνές μας απά τα σπίτια μας και ακούγονται οι ύμνοι σε όλο το χωριό!
Μπορεί τα πράγματα να είναι  δύσκολα αλλά τίποτα δεν σταμάταει την ελπίδα, την ζωή"!
Στην προσπάθεια συμμετείχαν οι ιερείς Ελευθέριος Κατιάκος, Θεόδουλος Κασταμούλας και με την ομάδα της Creative moments συνεργάστηκαν οι Γιώργος Παγωνάκης, Λάζαρος Ιωάννίδης, Αννα Καστρουνή, Γιώργος Απέργης, Ελευθερία Πασσάλη και φυσικά πολλοί κάτοικοι των Καλυθιών. Μάλιστα ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Μεγάλη Εβδομάδα με παρόμοια πρωτοβουλία.
Το αρχικό βίντεο ανέβηκε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.facebook.com/CreativeMomentsVideography

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...