28 Μαρ 2024

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης.

* Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέντρωσης των πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς που απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Στις Καλυθιές ως χώροι συγκέντρωσης θα είναι το χωράφι απέναντι από το Kalithies Palace και το παλιό ελαιουργείο στον περιφερειακό προς Τραουνού.
Για το Φαληράκι αποφασίστηκε οι συγκεντρώσεις να γίνουν στον Αγιο Νεκτάριο και το πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία.
Αμεσα θα ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία ώστε σε περίπτωση ακραίων φαινομένων με μηνύματα από το 112 να κατευθύνει μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες στα συγκεκριμένα σημεία.

* Οσες επιχειρήσεις σε Καλυθιές και Φαληράκι επιθυμούν να έχουν άδεια μουσικής θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα NotifyBussiness και να καταθέσουν το σχετικό αίτημα. 
Μετά την αίτηση θα μπορούν να καταθέσουν πρόταση στο Τοπικό Συμβούλιο για παράταση μουσικής μέχρι την 1.30 τα ξημερώματα. Οι παρατάσεις θα είναι ξεχωριστές για κάθε επιχείρηση και όχι συνολικά για περιοχές προκειμένου να είναι ευκολότερος ο έλεγχος και η τιμωρία όσων παραβαίνουν τις αποφάσεις και παίζουν δυνατά μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Να σημειωθεί ότι 40 ιδιοκτήτες κατοικιών και ενοικιαζομένων δωματίων σε κεντρικά σημεία στο Φαληράκι απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας ζητώντας να μην χορηγηθεί παράταση μετά την 1.00 τα ξημερώματα γιατί κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν σωρεία παραπόνων από επισκέπτες. 

* Εγκρίθηκε το αίτημα της Α' βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για παραχώρηση Δημοτικού Κτιρίου στο χώρο πάρκινγκ του Αγίου Νεκταρίου προκειμένου να στεγαστεί το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρόδου. Αμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σύμφωνα με τα σχέδια της Α' θμιας.
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Σωτρίλλης ανέφερε με νόημα "η δομή θα ανοίξει όσα εμπόδια κι αν τεθούν".
Να σημειωθεί ότι στο ΦΕΚ κατασκευής του κτιρίου αναφερόταν ότι μπορεί να στεγάσει υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας ή Αστυνομικού τμήματος.
Ο τοπικός σύμβουλος κ. Σαράντης κατέθεσε επιστολή με τις αντιρρήσεις του για τη φιλοξενία του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο κτίριο. 

* Θα απευθυνθεί αίτημα στο Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό και την συντήρηση των υποδομών στο λιμανάκι Αγίων Αποστόλων. Η γέφυρα είναι σε άθλια κατάσταση και κρύβει κινδύνους τραυματισμού πολιτών.   

* Σε συνεργασία με την  ΔΕΥΑΡ θα αναζητηθούν λύσεις για να μην υπάρχουν τους καλοκαιρινούς μήνες πολύωρες διακοπές νερού σε γειτονιές των Καλυθιών. 

* Εγκρίθηκε η έναρξη διαδικασιών προκειμένου να οριοθετηθεί το ρέμα Γρηγορίου στο Φαληράκι για να ακολουθήσουν ενέργειες εξασφάλισης χρημάτων για την κατασκευή σύγχρονων πεζοδιαδρόμων. 

Στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου εκφράστηκαν σοβαροί προβληματισμοί για την έλλειψη προσωπικού που βάζει σε κίνδυνο την ομαλή προετοιμασία για το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες καθαρισμού σε κεντρικά σημεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...