21 Μαρ 2008

Βρέθηκε όλμος στα θεμέλια του σχολείου


Ένα βλήμα όλμου από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο βρέθηκε στις εκσκαφές που γίνονται για τα θεμέλια του νέου δημοτικού σχολείου Καλυθιών. Την περασμένη Πέμπτη ο χειριστής του σκαφτικού μηχανήματος αντιλήφθηκε την ύπαρξη του όλμου και άμεσα ενημερώθηκε ειδικό κλιμάκιο του στρατού που έφτασε στο σημείο και τον παρέλαβε.
Να σημειωθεί ότι το σημείο που θα κατασκευαστεί το σχολείο σκάφτηκε σε βάθος 10 μέτρων καθώς θα υπάρχουν υπόγειες αίθουσες και κλειστό γυμναστήριο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί φλέβα νερού κάτι που προβληματίζει τους αρμόδιους εργολάβους. Ανάμεσα στο νέο σχολείο και τα σπίτια της περιοχής θα κατασκευαστεί ο νέος περιφερειακός δρόμος των Καλυθιών και θα χρειαστούν μεγάλα τοιχία για την υποστήριξη των παρεμβάσεων. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το σχολείο επιλέχθηκε να γίνει σε λάθος σημείο. Και βέβαια οι γείτονες φοβούνται για την σταθερότητα των σπιτιών τους αφού εξαφανίστηκε η πλαγιά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμ βεβαια!!βρηκανε βουρκο αφου τα τσεπονουν καποιοι απο της εδαφομηχανικες μελετες!!φυσικο ειναι!!!

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...