5 Αυγ 2008

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ... ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Το παρακάτω θέμα έχει μεγάλη σχέση με τα όσα κάνουν, αυθαίρετα, οι μεγαλοξενοδόχοι της περιοχής μας.
Στη βουλή έφτασε η ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων στις παραλίες του δήμου Καλλιθέας. Με ερώτηση που κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΚΕ προς τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες των ξενοδοχείων Kallithea Mare και Elysium (Palladium).
Οι πληροφορίες του ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ αναφέρουν ότι για την συγκεκριμένη ερώτηση προηγήθηκε έρευνα και αυτοψία του γενικού γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ κ. Λουκά Κωτσαδάμ.
Η ερώτηση που κατατέθηκε την Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008 αναφέρει τα εξής.
«Η άναρχη ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας που συντελείται τα τελευταία χρόνια, με την ανεξέλεγκτη δόμηση και το κλείσιμο των παραλιών από τις επιχειρήσεις, φτάνει σε σημείο αυθαιρεσίας. Το ξενοδοχειακό κεφάλαιο συνεχίζει στο όνομα της «ανάπτυξης» και με τις ευλογίες του κράτους να κλείνει τις λίγες με ελεύθερη πρόσβαση παραλίες που έχουν απομείνει. Στο δήμο Καλλιθέας της Ρόδου, στις περιοχές Αμμούδες και Περιστεριώνες έχουν κτιστεί νέες ξενοδοχειακές μονάδες και ήδη είναι απαγορευτική για τους κατοίκους η πρόσβαση στη θάλασσα του Περιστεριώνα, στις δε Αμμούδες υπάρχει κίνδυνος να συμβεί το ίδιο, εξαιτίας των ρυθμίσεων που κάνει η διεύθυνση του εκεί ξενοδοχείου.
Η περιοχή στις Αμμούδες είναι αυτή που προσελκύει λουόμενους, γιατί από εκεί μέχρι και το Φαληράκι, ολόκληρη η περιοχή, για πολλά χιλιόμετρα έχει καταπατηθεί και αξιοποιηθεί από τα ξενοδοχεία. Σήμερα οι εργασίες που εκτελούνται στα ξενοδοχεία της περιοχής εμποδίζουν τους κατοίκους να κατέβουν στην παραλία. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και αυτές των προηγούμενων χρόνων, μιας πολιτικής που εμπορευματοποιεί τη γη, που παραδίδει λαϊκή περιουσία, όπως είναι οι ακτές στο μεγάλο κεφάλαιο. Στο όνομα της ανάπλασης και της αξιοποίησης, στήνεται ένα «όργιο κερδών» που καταλήγουν στις τσέπες των επιχειρηματιών, ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν τις ακτές. Την ίδια στιγμή καταπατάται με τον πιο βάναυσο τρόπο το δικαίωμα των εργαζομένων για μπάνιο, αναψυχή και ξεκούραση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να μείνουν οι παραλίες ανοικτές για το λαό και να μπει εμπόδιο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν την τσιμεντοποίηση των παραλιών και την παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Οι βουλευτές
Σταύρος Σκοπελίτης,
Κώστας Καζάκος,
Λίλα Καφαντάρη,
Διαμάντω Μανωλάκου,
Εύα Μελά
Αθήνα 21 Ιουλίου 2008»
Η απάντηση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου αναμένεται με ενδιαφέρον, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζονται τα λίγα και τυπικά λόγια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

einai kairos na parume sta sovara oloi mas otan katastefete to perivalonn kai katapaditai dimosios xoros, xoros pou proorizete gia ton kathena ap emas omos kapioi ton klevun en mia nyxti !
Gia na dume ti tha peis o ypurgos an kai ebirika den prepei na polyelpizei kaneis na sovara metra as perimenume omos.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...