15 Οκτ 2008

ΔΗΜΟΣ - "ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ"



Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανακοινώθηκε το πρώτο, προσωρινό, διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΔΟΠΕ). Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πρόεδρος θα είναι ο κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Καλή η κίνηση για δημιουργία οργανισμού περιβάλλοντος, αλλά ο δήμος Καλλιθέας θα πρέπει πρώτα να ασχοληθεί και να κοιτάξει πόσο ζημιά δημιουργούν οι δραστηριότητές του στο περιβάλλον. Η κατάσταση γύρω από τις δημοτικές αποθήκες στην περιοχή Φράγκα (προς Αϊ Γιάννη) είναι το λιγότερο σιχαμερή. Τα σκουπίδια και τα λάδια από τα δημοτικά αυτοκίνητα καταλήγουν στο παρακείμενο ρέμα με αποτέλεσμα η βρώμα από το βούρκο να είναι ανυπόφορη. Και φυσικά όλα αυτά τα τοξικά καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα.
Ο δήμος Καλλιθέας είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος παραβάτης του κανονισμού καθαριότητας και όσων διατάξεων ισχύουν για το περιβάλλον.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα στις δημοτικές αποθήκες δείχνει ότι ο καθαρισμός των απορριμματοφόρων γίνεται με μεγάλη προχειρότητα και όλα τα υπολείματα των σκουπιδιών καταλήγουν στο ρέμα. Αν στη δημοτική αρχή αρέσει αυτή η κατάσταση, τότε ας προχωρήσει, χωρίς τύψεις, στη δημιουργία του ΔΟΠΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα θέματα περιβάλλοντος δεν έχουμε παιδεία. Είμαστε ξεφτίλες

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...