31 Μαρ 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Την προσωπική παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για την στασιμότητα που παρατηρείται στα έργα που εκτελούνται στην Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου ζητά ο νομάρχης Δωδεκανήσου με επιστολή του στον κ. Γιώργο Σουφλιά.
Παράλληλα με τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις και οχλήσεις προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, που είναι φορέας υλοποίησης των έργων, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του για την εικόνα, την ασφάλεια και τις δυσμενείς εντυπώσεις που προκαλεί η κατάσταση στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού, και ειδικά εν όψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου.
Τέλος, ο κ. Μαχαιρίδης επισημαίνει ότι η Νομαρχία δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη και τα ασφαλιστικά μέτρα, στην περίπτωση που δεν θα δοθούν στην κυκλοφορία τμήματα της εθνικής οδού μέχρι την 30η Απριλίου.
Αναλυτικά, στην επιστολή του νομάρχη προς τον κ. Σουφλιά αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμενοι στο θέμα εθνικής οδού Ρόδου Λίνδου και παρακολουθώντας την εξέλιξη των έργων:
α/ Αγωγός μεταφοράς νερού από το φράγμα Γαδουρά στην πόλη της Ρόδου
β/ Έργα διαπλάτυνσης εθνικής οδού από Φαληράκι μέχρι Κολύμπια,
θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, κάτι που μέχρι σήμερα δεν πράξαμε, διότι αναγνωρίζουμε τη μεγάλη σημασία των έργων.
Ήταν προφανής και δεδομένη μέχρι σήμερα η κατανόηση από όλους όσους υφίστανται τους περιορισμούς και την ταλαιπωρία από τις επιβαλλόμενες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς την τοπική Ε.Υ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και τους αναδόχους των έργων, διαπιστώνουμε εδώ και αρκετό καιρό υπερβολικά μικρή ταχύτητα έως στασιμότητα στην εκτέλεση των έργων.

Επειδή κύριε Υπουργέ όπως γνωρίζετε η Ρόδος είναι τουριστικός προορισμός με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, το σύνολο των οποίων είναι υποχρεωμένοι να διασχίζουν καθημερινά αυτόν τον οδικό άξονα, γίνεται πιστεύω κατανοητή η αγανάκτησή μας, γιατί τα έργα αυτά εάν παραμείνουν στη σημερινή τους κατάσταση, θα οδηγήσουν τον τόπο σε καταστροφή, μιας και δεν παρέχουν ούτε ασφάλεια, πολύ δε περισσότερο θα θυμίζουν έργα εκτελούμενα σε τριτοκοσμική χώρα με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό μας.
Κάνουμε έκκληση πριν είναι αργά, να δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των τμημάτων που πρέπει να δοθούν στην κυκλοφορία το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου.
Σε ενάντια περίπτωση φοβούμαι πως δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη και τα ασφαλιστικά μέτρα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, τόσο στην πορεία των έργων όσο και στην εικόνα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Με εκτίμηση
Γιάννης Μαχαιρίδης
Νομάρχης Δωδεκανήσου»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στου ΚΟΥΦΟΥ την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχ Νομαρχη μας γιατι ονειροβατεις...Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ειναι απασχολημενος αυτη την περιοδο με γευματα προς την ΝΤΟΡΑ και με πρωτο ορεκτικο τον κουρασμενο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..

Ανώνυμος είπε...

Δύο είναι οι κουρασμένοι στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Ο Καραμανλής και ο Ιατρίδης

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...