7 Μαρ 2009

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ



Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά, ίσως και υβριστικά με ανώνυμα σχόλια για όσα έγιναν στο παιχνίδι Ερμής-Απόλλων. Θέλω να καταθέσω την άποψή μου, γράφοντας σε πρώτο ενικό, και δηλώνοντας ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΗΣ από μικρό παιδί.
Η πίκρα για τον υποβιβασμό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Ομως είναι λάθος να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε αλλού τις ευθύνες.
Ο Απόλλων είχε υποβιβαστεί πριν το παιχνίδι με τον Ερμή. Εδώ και 40 ημέρες δεν υπάρχει ομάδα ΑΠΟΛΛΩΝ. Στις 20 Ιανουαρίου μετά τι νίκη στις Φάνες ο Απόλλων ήταν 3 βαθμούς πίσω από την Ομόνοια Γενναδίου και πέντε μπροστά από τον Διγενή Κοσκινού. Σήμερα 7 Μαρτίου ο Απόλλων είναι 15 βαθμούς πίσω από την Ομόνοια και 6 πίσω από τον Διγενή.
Σήμερα στο γήπεδο ο Απόλλων είχε να αντιμετωπίσει τον Ερμή που έπαιζε με πάρα πολλούς αναπληρωματικούς και από τους 11 παίκτες του οι 5 ήταν επιεικώς αδιάφοροι. Κόντρα σε 6 παίκτες που έπαιζαν σοβαρά ο Απόλλων δεν μπόρεσε να νικήσει.
Ξαφνικά όλοι σήμερα θυμηθήκαμε ότι ο Απόλλων έπρεπε να σωθεί. Που ήταν οι παίκτες, οι φίλαθλοι, οι παλαίμαχοι την προηγούμενη αγωνιστική; Που ήταν όλοι όταν ο Ανταγόρας ήρθε αδιάφορος στη Ρόδο και βρεθήκαμε να χάνουμε 3-0 στο ημίχρονο;
Είναι εύκολο να ρίχνουμε το ανάθεμα στον Ερμή και να βρίζουμε αισχρά έναν προπονητή που ήρθε για να εργαστεί σε ομάδα του χωριού μας. Το δύσκολο είναι να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη για την κατάντια του Απόλλωνα.
Μία ομάδα σύμβολο για το χωριό μας κατάντησε να παίζει μπροστά σε συγγενείς και φίλους. Ο Ερμής σήμερα ως σύνολο προσπάθησε να βοηθήσει μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να γίνει "ξεφτίλα αγώνας" για να μπορέσει ο Απόλλων να νικήσει.
Η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες 40 ημέρες η ομάδα καταρρέι. Για να δικαιολογηθούμε προσπαθούμε να μεταφέρουμε την αρρώστια του Απόλλων σε ένα υγιή σωματείο.
Ευθύνες έχουν οι ΦΙΛΑΘΛΟΙ, οι παίκτες (στο γήπεδο φάνηκε ότι δεν μπορούν), η διοίκηση (όμως μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι ήταν οι μόνοι που δέχθηκαν να αναλάβουν τον σύλλογο)και γενικά η κοινωνία των Καλυθιών. Και με νίκη σήμερα ο Απόλλων θα αναζητούσε και πάλι θαύμα. Καμμία αναδιάρθρωση δεν θα γίνει και δυστυχώς ο Διγενής είναι πιο ισχυρός φέτος και αγωνιστικά και διοικητικά.
Οπως είπε και έμπειρος (ποιο έμπειρος δεν γίνεται) παίκτης του Απόλλων "αν νικούσαμε παρακαλόντας θα έφευγα με σκυμμένο κεφάλι".
Σαν ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΗΣ προτιμώ έναν έντιμο υποβιβασμό με ανάληψη των ευθυνών, παρά παρασκηνιακή σωτηρία και νίκες με παρακάλια. Ας αντιμετωπίσουμε αντρίκεια τη μοίρα της ομάδας και ας μην ζητάμε συννένοχους.
Ο Ερμής δείχνει ΥΓΕΙΑ. Είναι ομάδα των Καλυθιών και σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τους φορτώσουμε ενοχές για τον υποβιβασμό του Απόλλωνα.
Κάθε άλλη άποψη σεβαστή, ακόμα και ανώνυμα αρκεί να μην είναι προσβλητική. Αρκετές χριστοπαναγιές ακούσαμε σήμερα στο γήπεδο
ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Το βιντεάκι και η φωτογραφία δημοσιεύονται για να υπάρχουν και να θυμίζουν ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΘΕΝΟΙ
Y.Γ Υπήρξαν και λίγοι στην εξέδρα που πανηγύρισαν το 2-1. Προφανώς δεν μπορούν να δείξουν σεβασμό στην ποδοσφαιρική ιστορία του χωριού μας.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Απολλων στα καλά χρόνια του Φαληρακίου στηριζοτανε οικονομικά στο μοντέλο του πάρτυ , όμως οι διοικούντες δεν έβλεπαν την αιμοραγία των φιλάθλων που αναζητούσαν το κίνητρο να πάνε στο γήπεδο , το οποίο το βρήκαν στον Ερμή .Έτσι βρεθήκαμε με δυο ομάδες στην πρώτη κατηγορία να απευθύνονται στον ίδιο λιγοστό κόσμο.Εξάλλου τις εποχές που ο Απόλλων μεσουρανούσε δεν υπήρχαν οι σημερινές διέξοδοι στην διασκέδαση, και το ματς από μια άποψη ήταν ψυχαγωγία και σημείο αναφοράς για το χωριό μας.
Ούτε στο μέλλον είναι εφικτό να έχουμε 2 ομάδες στην Α κατηγορία και έτσι έχουμε δύο λύσεις
1)Να πέσει ο Απόλλων , να δυναμώσει και να επιστρέψει ξανά μετά από 1 ή 2 χρόνια διχάζοντας η κατάσταση ίσως τους φιλάθλους όπως σήμερα
2)Να ενωθούν οι ομάδες και οι φίλαθλοι σε ένα πανίσχυρο σωματείο χωρίς βαρίδια

Μάλλον ζητάω πολλά από ενα λαό που είναι κλεισμένος στο καβούκι του (και εγω μαζί)
Γ

Ανώνυμος είπε...

"ΤΑΣΟΣ: Σε μία φθορά που έρχεται χρόνο με το χρόνο φταίνει όλοι όσοι ασχολούνται (και δεν ασχολούνται) με το ποδόσφαιρο στο χωριό μας"

Αγαπητε Τασο ειμαι 37 χρονων και δεν εχο παει ουτε μια φορα σε γηπεδο (εκτοσ και εαν εχει καμια καλη συναυλια),και δεν εχω υποστιρηξη ουτε μια ομαδα εκτος τις ΕΘΝΙΚΗΣ και αυτο λογο του οτι ειμαι ελληνας.Σε παρακαλω εξηγησε τους λογους που ευθηνονται αυτοι που δεν ασχολουνται με το ποδοσφαιρο στο χωριο μας για την καταντια των καλυθενων να πλακωνονται στα βρισιδια και δεν ξερω και εγω σε τι αλλο.Με ποιο δικαιωμα τους βαζετε ολους στο ιδιο τσουβαλι? Γιατι εγω πρεπει να ασχοληθω με κατι που δεν με "γεμιζει"? Γιατι πρεπει να ασχοληθω με ατομα τα οποια τα οποια προβληματα που εχουν -οικογενειακα/οικονομικα/σεξουαλικα- πανε και τα ωγαζουν σε ενα γηπεδο?Μηπως θα επρεπε να επαναδιατυπωσεις το σχολιο σου? Προς αποφυγην παρεξηγησεων?

Ανώνυμος είπε...

Οταν γράφω "δεν ασχολούνται" εννοώ ανθρώπους που ήταν στο ποδόσφαιρο (παίκτες, παράγοντες) και τώρα δεν περνάνε ούτε απ' έξω.
Και ο πατέρας μου δεν ασχολήθηκε ποτέ με το ποδόσφαιρο, άρα δεν μπορώ να του ρίξω ευθύνες

Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Σ'ευχαριστω παρα πολυ για την διευκρινηση.

Ανώνυμος είπε...

an kserame poso rezileutikame shmera na malonoun pextes kai filathli pou prin ligo pinane mazi kafe i kapote paizane stin ideia omada.

Ανώνυμος είπε...

ola pistevw oti arxisane apo tous paiktes tou apollwn kai merikous filathlous tous...aftoi rezileftikane.
an eixan omada tha mporousan na kerdisoun to paixnidi alla kai na to kerdizane den anevainoun...
kala na pathete tote giati monoi sas riksate ton apollwn
anti na xereste pou mia omada tou xwriou mas (ki as min einai o Apollwn pou exei mia istoria sto xwrio) pou paei sto KYPELLO katheste kai tous vrizete...ntopi sas pantws...

Ανώνυμος είπε...

auti h karamela re paideia prepei na stamatisei epitelous...
o ermis den fteei se tipota..
mpravo sta paideia pou asxolounte me ton ermi giati pragmatika douleuoun kai agapoun auto pou kanoun..
o apollon plironei lathei tou parelthontos kai tha ta plironei gia pola xronia akoma..
egw san aplos filathlos vlepo mia omada tou xoriou mou na vriskete psila kai na me kanei yperifano kai mia ali istoriki omada na parapeei.euxome ston ermi na kataktisei to kypelo giati auti h omada akseizei na parei kati fetos..ta ypoloipa ola einai perita kai gynonte apo sykgekrimena atoma ta opoia exoune to skopo tous na ta dimiourgoun....
pou eitane tosa xronia autoi pou ksekinisane tis fasaries symera....
enas apo olous autous pou fonaze einai o protos pou euthinete gia tn katantia tou apollon..

Ανώνυμος είπε...

fteei o ERMIS pou o APOLLON einai 15 vathmous piso apo to GENADI.....
fteei o ERMIS pou o APOLLON den mporese na kerdisi ton ANTAGORA,ton KLEANTHI,ton IRAKLI MARITSON,kai ala pola paixnidia pou eitane kai milimena.fteei o ERMIS gia to an OI PARAGONTES tou APOLLON den eitane ikanoi na diaxiristoun orismenes katastaseis...
gia na sovareutoume ligo re paideia.APOLLON eimaste oloi ala na vlepoume ta pragmata opos exoun kai na min prospathoume na riksoume euthines se alous.
merikoi symera sto gipedo thelane na kanoune fasaria gia tis entyposeis kai gia tis politikes vlepseis pou exoun..
o kosmos den einai xazos katalavenei poio einai to sosto kai poio to lathos...

Ανώνυμος είπε...

o ermis den ftaiei se tipota re paidia..kanei to kathikon tou tous paiktes tous plirwnei gia na kerdizoun kai ta katafernoun mia xara stis nikeo ermis katafere na ftasei kai sto kypello o apollwn ti ekane?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, γιατί δεν γράφετε ελληνικά να καταλαβαίνουμε

Ανώνυμος είπε...

file taso anikse to kafeneio..

Ανώνυμος είπε...

FANIKE PIOS EINAI KALITHENOS KAI PIOS DEN EINAI .

Ανώνυμος είπε...

'Οποιος μου εξηγήσει γιατί τα επεισόδια έγιναν μόλις έγινε το 1-1 και όχι όταν έγινε το 1-0 κερδίζει μία θέση στο νέο Δ.Σ. του Απόλλων το καλοκαίρι......Μήπως αυτοί που τα ξεκίνησαν ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να κερδίσει ο Απόλλων;

Ανώνυμος είπε...

καλα τασο εισε προκαταλειμενος . και δεν μπορω να δεχτω το σχολειο σου. που την βλεπεις την υγεια του ερμη.μηπως δεν συνεχιζει τα λαθη του παρελθοντος και μαζεψε μια ντουζινα μισθοφορους. αυτα τα λαθη δεν κατηγορητε ολοι σας μεσα απο αυτη την σελιδα.μηπως καποιοι απο τους καλυθενους παικτες του ερμη αλλα και καποιοι παραγοντες του ειναι βγαζουν σπυρακια με το ονομα απολλων διοτι δεν ειχαν την δυναμη να παιξουν στον μεγαλο απολλων!!!! και το δειξανε στα αναμεταξυ τους παιχνιδια.δυστυχως η ιστορια γραφει οτι καποτε επερχετε ο κορεσμος και η διαλυση που δυστυχως για τον ερμη στην δυσκολη οικομικη συγκυρια και η ελειψη αντισωματων που διομηργουντε απο την συντομη ιστορια της ομαδας θα επελθει δυστηχως συντομα

Ανώνυμος είπε...

και μια που μιλαμε για ηθικη σας θυμιζω ενα χθεσινο αποτελεσμα φοιβος κρεμαστης - διγενη κοσκινου 0- 4. επεισης ο αξιοτιμος κυριος φαρμακιδης εγινε καποτε πρωταθλητης με τραβηγμενο πεναλτι του του καβουσανακη που απο επιθεση πηγε αμυνα και εκανε πεναλτυ στην μαλωνα.βεβαια τα παιδια του ερμη τοτε θελανε να βοηθησουν χωρις οικονομικα ανταλλαγματα και δεν πηγαινανε απο ξενοδοχειο σε καφετερεια για να διαπραματευτουν μπαξισια πραγμα που δυστυχως εγινε στο αμμεσο παρελθον απο καποιους.ο φοιβος εδωσε το παιχνιδι στο διγενη χθες σεβομενος οτι καποτε ο προεδρος των κοσκινιατων επαιξε στην κρεμαστη.θελανε να βοηθησουν και το κανανε οχι οπως χθες που καποιοι το παιζανε ποντιοι πιλατες.αληθεια ο μιχαλης σταυρης του σταυρου γιατι δεν επαιξε χθες να τον παιρνουν αποστολη την περασμενη κυριακη στη κω οικογενειαρχη ανθρωπο ηταν χρησιμος για να συμπληρωσουν αποστολη.ισως ξερανε οτι ο μιχαλης θα ειχε την λεβεντια με οποιοδηποτε κοστος να βοηθησει πραγμα που δεν θα θελανε μερικοι

Ανώνυμος είπε...

GIA TO FILO POU GRAFEI POIO PANW GIA ENA PAIXNIDI METAXY TOU ERMI KAI TIS MALONAS......
MALON DEN EINAI KAI TOSO ENIMEROMENOS...
TOTE TO PAIXNIDAKI EITANE STIMENO KAI MALISTA ME OIKONOMIKO ANTALAGMA...TA ATOMA POU TA MIRASTIKANE TOTE TO GNWRIZOUN...

Ανώνυμος είπε...

ti malakes

Ανώνυμος είπε...

ti einai ayta re paidia

Ανώνυμος είπε...

kali omada o appolon alla exase

Ανώνυμος είπε...

kali omada kai o ermis alla tha xasei ayrio

Ανώνυμος είπε...

kai na xasei o ermis eimeis eimaste efxaristimenoi pou ftasmae mexri edw...o apollwn ti ekane?

Ανώνυμος είπε...

oti kai na kanei o ermis simera emeis eimaste poly efxaristimenoi apo ton proponiti mas kai tous paiktes mas pou ftasmae mexri to kypello....o apollwn ti ekane?ou te mia niki sto prwtathlima den katafere na parei...

Ανώνυμος είπε...

kai omos auto pou eipane meriki oti tha xasi o ermis sto kipelo den egine .......simiosate o ermis teliko teliko.......kipelo kipelo......

Ανώνυμος είπε...

parte to xampari re apollwnistes....o ermis tha meinei stin istoria..........
kypello kypello ermionara fere mas to kypello ksana na trelathw

Ανώνυμος είπε...

H ιστόρία του Ερμή είναι μία μικρή σταγόνα μπροστά στον ωκεανό επιτυχίων του Απόλλων. Αυτή είναι η πραγματικότητα

Ανώνυμος είπε...

eiste oloi malakes kai i duo einai omades tou xoriou...
i istoria grafei kai gia ton apollwn kai gia to ermi...ntropi mas gia auta pou eginan.san kaluthenoi prepei na ntrepomaste oloi,oloi i rodos sxoliase emas.ftou mas...rezilia eimaste tipota parapanw rezilia..........

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...