13 Μαΐ 2009

ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ νο 1



Σήμερα το πρωί ξύπνησα με καλή διάθεση, αφού η ημέρα ήταν ηλιόλουστη... Ξεκίνησα λοιπόν να κάνω κάποιες δουλειές. Από το Φαληράκι πήγα λοιπόν στο χωριό όπου η κυκλοφοριακή κατάσταση ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ.
Οσοι επιμένουν να μένουν στο χωριό και να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά είναι ΗΡΩΕΣ. Δυστυχώς η δημοτική αρχή με τις αποφάσεις της οδηγεί το χωριό μας σε οριστική διάλυση. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο δρόμος που κατεβαίνει από τα γραφεία της Αστικής στην πλατεία ήταν κλειστός αφού γινόνται εργασίες αντικατάστασης σπασμένων πλακών (για 165η φορά τον τελευταίο χρόνο).
Ετσι και σε συνδιασμό με τον πεζόδρομο που υπάρχει στο δρόμο από Πευκάκι-Πλατεία, ο μόνος τρόπος για να κατέβει κάποιο αυτοκίνητο στην πλατεία (ειδικά αν κουβαλάει εμπορεύματα για τα καταστήματα) είναι δια μέσου δημαρχείου και ιατρείου (σιγά μη χωρέσει φορτηγό και βυτίο).
Σε αυτή την κατάσταση χάους με την πρόσβαση στην πλατεία να μην είναι εφικτή και τα αυτοκίνητα να είναι παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους η δημοτική αστυνομία ήταν ΑΠΟΥΣΑ επειδή τα παιδιά πήραν πολιτικές εντολές να βρίσκονται στο Φαληράκι.
Και γιατί πριν λίγες ημέρες όταν γκρεμιζόταν παλιό σπίτι απέναντι από το ταχυδρομείο ήταν εκεί συνεχώς η δημοτική αστυνομία; Σωστά ήταν για να μη δημιουργηθούν κίνδυνοι τραυματισμού οδηγών και πεζών.
Ομως έπρεπε να υπάρχουν δημοτικοί αστυνόμοι στο κέντρο του χωριού και αυτές τις ημέρες που είναι κλειστός ο κεντρικός δρόμος.
Κύριοι της δημοτικής αρχής, αν θέλετε να παραμείνουν κάτοικοι στο χωριό και να συνεχίσουν τα λειτουργούν τα καταστήματα πάρτε άμεσα τρεις αποφάσεις:1. Απομακρύνεται τη ξύλινη πέργκολα άμεσα και ξαναδώστε το δρόμο από το Πευκάκι στην κυκλοφορία
2. Ξηλώστε τις αστείες πλάκες και ξαναβάλτε άσφαλτο, τουλάχιστον στο δρόμο από την Αστική μέχρι την πλατεία. Φτάνει πια, αρκετά γελάσαμε με τα χάλια του έργου
3. Φροντίστε να υπάρχει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ δημοτική αστυνομία στο χωριό για να απομακρύνει τους οδηγούς που παρατάνε όπου βρουν τα αυτοκίνητά τους. Αλλωστε το 90% των κλήσεων είναι στις Καλυθιές κάτι που δείχνει πόσο οξύ έίναι το πρόβλημα.
Εκτός και αν όλα αυτά γίνονται για να εγκαταλείψουμε τελείως το χωριό μας και να το παραδώσουμε στους οικονομικούς μετανάστες. Αν δεν θέλετε να υπάρχει ζωή στις Καλυθιές πείτε το... Μην μας ταλαιπωρείται άλλο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι λαλίστατοι τι λένε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον..Οταν γκρεμιζοταν το σπιτακι στην πλατεια η Δημοτικη Αστυνομια ηταν εκει γιατα απλα ειχε ειδοποιηθει.Για το σημερινο κλεισιμο του δρομου φυσικα και δεν ειχαμε καμμια ειδιποιηση.Δεν υπαρχει καμμια ειδικη εντολη για Φαληρακι ..απλα με το ανοιγμα της σαιζον προσπαθουμε να βαλουμε καποια ταξη.Εμεις προτειναμε το ανοιγμα του δρομου εξω απο την Αστικη(να γινει διπλης κατευθυνσης) και καποιες αλλαγες που αυριο θα περασουν απο Δημοτικο Συμβουλιο.Ομως ευθυνη εχουν και οι κατοικοι που ΠΡΩΤΟΙ πρεπει να σεβαστουν το τοπο που ζουν.Απο Δευτερα θα αρχισουν να λειτουργουν και τα πρωτα Δημοτικα παρκινγκ.Για ολα τα αλλα ας απαντησουν οι ανα τομεα αρμοδιοι..ΗΛ ΗΛ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...