25 Ιαν 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ Ρόδος, 24/1/2010
ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ Αρ.Πρωτ. 21
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 88-90
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΛΤΕΖΟΥ
Τ.Κ.85100 ΡΟΔΟΣ
ΤΗΛ.:2241039302 ΦΑΞ:2241021514
e-mail : info@blueislands.gr


Προς: Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Δωδ/σου
Κοινοποίηση: ΜΜΕ

Αξιότιμοι εκπρόσωποι της Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κοινοβούλιο
Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον χωρίς όρια εμπαιγμό από την κυβέρνηση αφού γι’ άλλη μια φορά απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προκλητική της αδιαφορία απέναντι στους επιχειρηματίες του κλάδου μας, αποκλείοντάς μας από τον αναπτυξιακό νόμο παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαξίωσε πλήρως το δίκαιο των αιτημάτων μας και αποφάσισε να στηρίξει για άλλη μια φορά τα συμφέροντα των μεγάλων και ισχυρών έναντι των χιλιάδων επιχειρηματιών του κλάδου μας που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους με αβέβαιο αποτέλεσμα.
Ζητάμε να μας στηρίξετε στον αγώνα που δίνουμε για την ένταξή μας στον αναπτυξιακό νόμο και να βοηθήσετε τις χιλιάδες επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου να επιβιώσουν με παρέμβασή σας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης έστω και την τελευταία στιγμή.
Σας καλούμε να υπερασπιστείτε ως εκπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το δικαίωμά μας να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας που όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι εκείνες που στηρίζουν την τοπική οικονομία.
Έστω και την τελευταία στιγμή ζητάμε να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσετε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να εντάξει τις επιχειρήσεις μας στον νέο αναπτυξιακό νόμο και να αποκαταστήσει την κατάφορη αδικία που συνετελέσθη εις βάρος μας με δική του απόφαση και παρά του περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.
Ακόμα και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ζητάμε από εσάς και τους πέντε εκπροσώπους μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο να καταψηφίσετε τον αναπτυξιακό νόμο δείχνοντας έτσι την συμπαράστασή σας στο δίκαιο αίτημά μας.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ο αγώνας μας για επιβίωση είναι ακόμα πιο σκληρός και το μέλλον μας πιο αβέβαιο από ποτέ. Παρόλα αυτά η στήριξη που τυγχάνουμε από την κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη και το μόνο που εισπράττουμε είναι αδιαφορία και εμπαιγμός.
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός» το οποίο όπως αποδείχθηκε στην πράξη είναι ουσιαστικά ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα καθώς ο όρος για την ένταξη επιτάσσει πως το ύψος του προϋπολογισμού του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών / ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης κατά το οικονομικό έτος 2009 την ίδια στιγμή που ενισχύονται έργα ύψους επένδυσης από 15.000 - 400.000 €.
Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ουσιαστικά φούσκα και σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει
• Στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των εμπλεκόμενων στην τουριστική διαδικασία και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των τουριστικών επιχειρήσεων.
• Στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών των τουριστικών μονάδων, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων.
• Στην δημιουργία υποδομών και σχεδίων δράσεων που πληρούν τα κριτήρια οικολογικής πιστοποίησης.
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, οι προϋποθέσεις για την ένταξή μας σε αυτό το καθιστούν μη ρεαλιστικό και μη εφαρμόσιμο.
Στρεφόμαστε σε εσάς και ζητούμε την παρέμβασή σας, ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που μας έχει οδηγήσει όχι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και οι αστοχίες της κυβέρνησης και απαιτούμε τη συνδρομή σας ώστε οι δεκάδες εκατοντάδες οικογένειες του κλάδου μας στα Δωδεκάνησα να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τα λουκέτα και την ανεργία.

Ο Πρόεδρος
κ. Τοκούζης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...