25 Ιαν 2011

ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ... ΜΠΟΡΕΙΣ...





Σε παλιότερες αναρτήσεις το blog είχε παρουσιάσει την κοπή πεύκων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Σήμερα παρουσιάζονται δύο βίντεο και φωτογραφίες από μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που συμβαίνει στην περιοχή ανάμεσα στα λατομεία Λούκα και τον Αρχαιολογικό χώρο του Σαραντάπηχο (στο δρόμο που τα συνδέει).
Το δασαρχείο αδυνατεί να ελέγξει την παράνομη κοπή δέντρων σε δάση με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας των περιοχών να αλοιώνεται.
Οι ασυνείδητοι αντί να πάνε στην κεντρική Ρόδο όπου επιτρέπεται η κοπή δέντρων σε περιοχές που κάηκαν "βολεύονται" με τα ζωντανά δάση της περιοχή μας και καταστρέφουν δέντρα που συμβάλουν στην ανανέωση των εκτάσεων με τους σπόρους που δίνουν στη φύση.
Εάν δεν μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη κοπή πεύκων σε λίγα χρόνια η Ρόδος και η περιοχή μας θα θυμίζουν... Αφρικανικές εκτάσεις.
* Τα βίντεο και οι φωτογραφίες είναι από δύο διαφορετικά σημεία στην ίδια περιοχή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AN AGAPOYSAME KAI EMOIS TO DASOS 8A EIXAME KANI MIA E8ELONTIKI OMADA NA KANAME ENA PERIPOLO ALLA OLOI 8ELOYME ME PLIROMI ALLA OTAN DEN 8A EXOYME DASOS KAI ARXISOYN OI PLIMIRES STO XORIO 8A TIN KATALABOYME KALA.AN GINI TETIA OMADA 8A EIME O PROTOS POY 8A PAO... P.K

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΞΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΥ ΟΥΛΝτΟΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜ ΜΠΑΞΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥ ΝΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...