2 Μαρ 2011

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ "ΑΔΕΙΑΣΕ" ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ




Χωρίς να γίνει αντιληπτό ο στρατός τις τελευταίες εβδομάδες "εγκατέλειψε" το φυλάκιο πυρομαχικών που επί πάρα πολλά χρόνια βρισκόταν σε κοντινή απόσταση πίσω από το στρατόπεδο 294 ΤΕ στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας. Το κτίριο που κοιμόταν οι φαντάροι είναι έτοιμο για κατεδάφιση ενώ και οι αποθήκες στις οποίες υπήρχαν πυρομαχικά παραμένουν άδειες και έτοιμες για... πλιάτσικο.
Το θέμα είναι τι θα γίνει τώρα με τον χώρο. Θα επιστρέψει στην εκκλησιαστική επιτροπή Καλυθιών, θα αξιοποιηθεί με κάποιον τρόπο ως χώρος κατασκηνώσεων ή θα παραμείνει ως έχει χωρίς η τοπική κοινωνία να ενδιαφέρεται για την τύχη του;
Οταν τη δεκαετία του '80 ο στρατός έφυγε από την περιοχή του Προφήτη Αμμώ έγιναν πολλές συσκέψεις και προτάσεις για την αξιοποίησή του. Από τότε πέρασαν τριάντα χρόνια και το μόνο που καταφέραμε να φτιάξουμε είναι ένα εστιατόριο... Από λόγια έχουμε χορτάσει... Οι πράξεις που υλοποιούνται απουσιάζουν.
Το blog θυμίζει ότι πριν μερικά χρόνια ο στρατός εγκατέλειψε και το φυλάκιο Ψαλίδι που βρίσκεται 500 μέτρα μετά το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την συντήρηση του κτιρίου. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν σκέψεις στον ΦΑΡΟ να αξιοποιηθεί το πρώην φυλάκιο στο Ψαλίδι για να γίνει ζωντανή Χριστουγεννιάτικη Φάτνη.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του blog ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε σε πρόσφατη επιστολή του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών. Ο υπουργός στην απάντησή του ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία άργησε να ενδιαφερθεί για την τύχη της μονάδας 294 ΤΕ και επειδή έχει ήδη γίνει ο σχεδιασμός το στρατόπεδο δεν θα κλείσει αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί ως φυλάκιο με ελάχιστο προσωπικό 20-30 ατόμων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AN PAROYN XAMPARI A8IGANOI H METANASTES ATE NA TOYS BGALIS META KATI PREPI NA GINI AMESA DEN PREPI NA KA8ISETE OYTE LEPTO!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ο Σαββιου φωναζε προεκλογικα για το στρατόπαιδο αλλά .........

Ανώνυμος είπε...

ε να φάσι πιο λίο κ οι παστιδενοί

Unknown είπε...

Υπηρετησα στις καλυθιες το 2008 πολυ δυσκολα ηταν δυσκολο στρατοπεδο,θυμαμαι το εκκλησακι και πισω απο το στρατοπεδο το φυλακιο πυρομαχικων.λιγα τα ατομα και τοτε δεν βγαιναμε εξω καθολου.τουλαχιστον ας μεινει φυλακιο να μην κλεισει

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...