16 Νοε 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ


Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχθηκε πολλές καταγγελίες συγχωριανών μας που έχουν εντοπίσει αλλοδαπούς και αλλοδαπές να κλέβουν καρπό ελιάς από χωράφια στις Καλυθιές και το Φαληράκι. Και τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως αλλοδαποί, πήγαιναν σε χωράφια και μαζεύαν καλάθια με ελιές προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν για φαγητό και σαλάτα. Φέτος όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες οι αλλοδαποί έχουν μαζί τους μικρά τσουβάλια τα οποία γεμίζουν με ελαιόκαρπο κάτι που σημαίνει πως έχουν στόχο να μαζέψουν ικανές ποσότητες για να πάνε στο ελαιουργείο και να βγάλουν λάδι στερώντας ικανές ποσότητες από τους ιδιοκτήτες των δέντρω.
Επίσης ιδιοκτήτης ελαιώνα, ανακάλυψε πριν λίγες μέρες πως άγνωστοι είχαν κόψει ολόκληρα δέντρα, τα οποία προφανώς και τεμάχισαν προκειμένου να τα πουλήσουν ως καυσόξυλα. Ο ιδιοκτήτης έχει καταγγείλει το περιστατικό στις αρμόδιες Αρχές, ωστόσο δύσκολα θα μπορέσει να ξεμπερδέψει, αφού είναι ακατόρθωτο να βρεθούν τα δέντρα... Σε αυτές τις περιπτώσεις το κόψιμο των ελιών γίνεται κυρίως από ντόπιους κατοίκους του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...