27 Δεκ 2011

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

Το παρακάτω ρεπορτάζ που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά δημοσιεύτηκε στην αθλητική ιστοσελίδα www.arenanews.gr
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ"
Δεν είναι ευχάριστα τα πράγματα όσον αφορά την υπόθεση Κλειστό Καλλιθέας . Και ο λόγος ότι τα οικονομικά γενικότερα είναι σε κρίση έτσι η υπόθεση να δοθεί κάποια επιχορήγηση φαίνεται να τερματίζεται. Και όταν ο προβληματισμός έρχεται πό το στόμα του Υπουργού Πολιτισμού αρμόδιου σε θέματα αθλητισμού του κ. Νικητιάδη άρα οι ελπίδες για ολοκλήρωση του, μάλλον πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων. Σε συζήτηση που είχαμε μαζί του μας δήλωσε ότι " το ποσό των 4.700.000 ευρώ που χρειάζεται για την ολοκλήρωση του έργου τέτοια εποχή είναι πολύ δύσκολο να δοθεί. ΜΕε διαβεβαίωναν ότι το ποσό ήταν περίπου τα 2.500.000 ευρώ αλλά τελικά είναι πολύ μεγαλύτερο. Θεωρώ ότι αν ζητήσω την χρηματοδότηση του έργου πολύ δύσκολα θα την πάρω. Το μόνο που μπορώ να κάνω στην παρούσα φάση για να βοηθήσουμε τον αθλητισμό είναι να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο το κολυμβητήριο της Ιαλυσού με το ποσό των 200.000 ευρώ με την προυπόθεση η Περιφέρεια με τον Γιάννη Μαχαιρίδη να χρηματοδοτήσει και εκείνη με άλλα 200.000 ευρώ και να προχωρήσει όσο γίνεται το κολημβητήριο που πραγματικά το νησί μας το χρειάζεται" Οι δηλώσεις του κ. Νικητιάδη έγινα στο περιθώριο της εκδήλωσης του Κολοσσού στις Πηγές Καλλιθέας στον Γιάννη Κουμέντο και πραγματικά αιφνιδιαστήκαμε
γιατι οι πληροφορίες που έρχονταν από το περιβάλλον του Κολοσσού μιλούσαν ότι στις αρχές του νέου έτους θα ξεκινούσαν τα έργα ολοκλήρωσης του Κλειστού Καλλιθέας ελπίζοντας σε καλύτερες αθλητικές μέρες. Ομως τα δεδομένα άλλαξαν και δυστυχώς και πάλι το νησί της Ρόδου βρίσκεται στην τελευταία θέση αθλητικών έργων από την ημέρα που η Δωδεκάνησος ενσωματώθηκε με την μητέρα Ελλάδα. Κρίμα . Απλά ελπίζουμε να αλλάξει έστω και την ύστατη στιγμή κάτι προς όφελος της νεολαίας του νησιόυ μας.

Οι πληροφορίες του blog αναφέρουν ότι από την αποδοχή ποσού 1,8 εκ. ευρώ που είχε κάνει πριν τρεις μήνες ο δήμος Ροδίων ήρθαν στα ταμεία του μόνο 800 χιλ. ευρώ τα οποία κατανεμήθηκαν ως εξής: 500 χιλ. ευρώ για αποπληρωμή δόσεων τραπεζικού δανείου που είχε συνάψει ο πρώην δήμος Καλλιθέας και 300 χιλ. ευρώ για αποπληρωμή εργασιών που είχε κάνει η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου.
Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η έγκριση ενός νέου κονδυλίου που φτάνει τα 1,7 εκ. ευρώ. Εάν αυτά τα χρήματα έρθουν τότε το γυμναστήριο θα κλείσει και θα χρειάζονται χρήματα μόνο για τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων (πάρκινγκ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...