20 Ιαν 2012

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ





Έπρεπε να φτάσουμε στο 2012 για να γίνουν τα αυτονόητα...
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να υλοποιήσει χρηματοδότηση της δράσης με τίτλο «Προσβάσιμες παραλίες σε άτομα με αναπηρίες». Αντικείμενο της δράσης είναι ο εξοπλισμός παραλιών των νήσων Αιγαίου έτσι ώστε να καθίστανται προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ). Ο εξοπλισμός για κάθε παραλία θα περιλαμβάνει:
1. Ειδικό διάδρομο για την κίνηση των αμαξιδίων και την πρόσβαση των
ΑΜΕΑ.
2. Δύο αμφίβια αμαξίδια.
3. Αποδυτήριο τουαλέτα.
Οι παραλίες πρέπει να έχουν Γαλάζια Σημαία για το 2011 ή να έχουν χαρακτηριστεί «πολυσύχναστες» με το Π.Δ 23/2000 και επιπλέον θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ, μικρή κλίση, απουσία σκαλοπατιών και υψομετριών διαφορών

Το έγγραφο της απόφασης αναφέρει τα εξής:
Την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ρόδου στην πρότασης με τίτλο Προσβάσιμες παραλίες σε άτομα με αναπηρίες» στην πρόσκληση 35 του Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
Ο Δήμος Ρόδου θα συμμετέχει ως «φορέας Λειτουργίας» με τις παρακάτω παραλίες:
· Παραλία Τσαμπίκα
· Παραλία Αφάντου
· Λίνδος (Κεντρική Παραλία)
· Φαληράκι (Κεντρική Παραλία)
· Έλλη (Έμπροσθεν ΚΑΖΙΝΟ)
· Κεντρική παραλία Ιαλυσού
· SUNWING
και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τοποθετεί, να συντηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης του και να αποθηκεύει κατά τη χειμερινή περίοδο τον εξοπλισμό, που θα παραχωρηθεί, και παράλληλα θα μεριμνά για την εξασφάλιση Ναυαγοσώστη ή Επόπτη σε κάθε παραλία που θα τοποθετηθεί ο εν λόγω εξοπλισμός καθ’ όλη την περίοδο λειτουργίας του.
Η Ρόδος με μεγάλη καθυστέρηση ακολουθεί όσα εφάρμοσαν εδώ και πολλά χρόνια υπόλοιπες χώρες με παράδοση στον τουρισμό αλλά και περιοχές της Ελλάδας που δέχονται ελάχιστους τουρίστες σε σχέση με το νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...