6 Φεβ 2012

ΧΡΕΟΣ 45.000 ΕΥΡΩ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΓΝΩΜΗ
 Χρέη 45.000 ευρώ
Τόσα ζητά η εκκλησία Αγίου Νεκταρίου από το Δήμο
Το ποσό αναφέρεται στον παιδικό σταθμό Φαληρακίου

Ποσό 45.000 ευρώ αξιώνει η εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναό Αγίου Νεκταρίου Φαληρακίου από τον δήμο Ροδίων για το ενοίκιο του Παιδικού Σταθμού Φαληρακίου ο οποίος ανήκει στην εκκλησία.
Φυσικά το ποσό αυτό είναι συσσωρευμένα απλήρωτα ενοίκια που χρωστά ο τέως δήμος Καλλιθέας από το 2006, αλλά η επιτροπή έρχεται τώρα να τα ζητήσει από τον καταχρεωμένο δήμο Ρόδου σε μία εποχή που οι ανάγκες είναι τεράστιες και η ανέχεια αυξάνει από μέρα σε μέρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας συμφώνησε με την εκκλησιαστική επιτροπή να παραχωρηθεί στο δήμο το κτήριο του Πνευματικού Κέντρου Φαληρακίου για να το κάνει Νηπιαγωγείο και Παιδικό Σταθμό, θέλοντας έτσι άμεσα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Το τίμημα του ενοικίου καθορίστηκε στα 1.500 ευρώ αλλά ο δήμος Καλλιθέας δεν ήταν ποτέ εντάξει στην συμβατική αυτή υποχρέωσή του. Μετά την ενοποίηση των δέκα δήμων η επιτροπή του Αγίου Νεκταρίου άρχισε να ζητά το χρέος και το τρέχον ενοίκιο από τους υπευθύνους της νέας δημοτικής αρχής, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στον αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mάλλον δεν θυμάται καλα η εκλ.επιτροπή.... Πρέπει πρώτα να αποσβεσθούν τα έξοδα που έβαλε ο Δήμος για την ανέγερση...και δεν είναι λιγα.

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται τι αναφέρεται στο συμβόλαιο που έχουν συνάψει ο πρώην δήμος και η εκκλησία. Υπάρχει και η πληροφορία πως ο δήμος εισέπραξε από τις επιδοτήσεις ακόμα και τα ενοίκια.

Ανώνυμος είπε...

να αναλαβει η εκκλησια την λειτουργια του παιδικου σταθμου.να δουμε εαν μπορει να ανταπεξελθει

Ανώνυμος είπε...

στις καλες εποχες που οι εξυπνοι οι ελληνες θεορουσαμε τους ευρωπαιους βλακες καταφερναμε και περναμε και χρηματα για ενοικια και πολλα αλλα.δυστηχως μας πηρανε ειδηση και τα κοψανε ολα.ο δημος παροτι ξοδεψε με λεφτα της εοκ αρκετα για να γινει ο παιδικος στθαθμος ( απο τα κτισματα και μετα ) εδινε στην εκκλησιαστικη επιτροπη τα αναλογα ενοικια.πρεπει και η εκλησια να τα υπολογισει αυτα και να μην βλεπει μονο τη αναφερει το συμβολαιο που φτιαχτηκε ετσι ωστε να περνουμε και τα ενοικια απο το προγραμμα.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...