23 Φεβ 2012

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΠΣ

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 6.00 θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών με μοναδικό θέμα την έγκριση του τροποποιημένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Και μετά τις αλλαγές που έγιναν υπάρχει σκεπτικισμός και αναμένεται με ενδιαφέρον η τελική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που γνωρίζουν άριστα το θέμα είναι ακατανόητη η βιασύνη για έγκριση του ΓΠΣ αφού στο νομοσχέδιο που έδωσε για δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση αναφέρεται πως η απαγόρευση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα που είναι μικρότερα από 8 στρέμματα θα ισχύσει, αναδρομικά, μόνο για τις περιοχές που υπάρχει εγκεκριμένο Πολεοδομικό.
Η άλλη άποψη που εκφράζεται είναι πως οι ιδιωτικές πολεοδομήσεις στα βουνά απέναντι από την Καλλιθέα θα έχουν ως αποτέλεσμα μελλοντικά να δημιουργηθούν πολλές πολυτελείς κατοικίες αλλά και να δοθούν προς πώληση δεκάδες οικοδομήσιμα οικόπεδα κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα "μηδενιστούν" οι αξίες κατοικιών και οικοπέδων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή Καλυθιών και Φαληρακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...