29 Μαρ 2012

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Το blog παρουσιάζει 16 βίντεο από την συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Φαληράκι. Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς, ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φλεβάρης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Βλαχάκης, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών καθώς και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Τσιριγωτάκης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Τάκη Τοκούζη που παρουσίασε την κατάσταση που υπάρχει στο Φαληράκι πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου
Στην πρώτη του τοποθέτηση ο δήμαρχος Ροδίων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ενιαίος δήμος με την τεράστια οικονομική δυσπραγία και την αφαίμαξη πόρων ενώ παραδέχθηκε τα οργανωτικά προβλήματα.
Στην συνέχεια ο κ. Κουσουρνάς αναφέρθηκε στα θέματα καθημερινότητας και εγκληματικότητας στο νησί. Παραδέχθηκε ότι πέρσι υπήρχαν προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Ο κ. Κουσουρνάς μίλησε για δεδομένη πτώση των αφίξεων το καλοκαίρι που αρχίζει σε έναν μήνα.

Ο χωρικός αντιδήμαρχος Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου ανέλυσε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που έχει εξελιχθεί σε πληγή για την περιοχή μας και στα προβλήματα που δημιουργούν με την παραβατικότητά τους οι αθίγγανοι.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας κ. Βλαχάκης "σόκαρε" όταν είπε πως πρέπει να ενημερώνονται οι τουρίστες πως υπάρχουν κίνδυνοι και θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προστασίας όπως να κοιμούνται με κλειστά παράθυρα στα καταλύμματα.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών Μιχάλης Σταυρής έκανε αναφορά στις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται για να είναι σε καλή κατάσταση το Φαληράκι. Ο κ. Σταυρής εκνευρίστηκε όταν ξεκίνησε η προβολή εικόνων που έδειχναν διάφορα προβλήματα γύρω από τουριστικά καταλύμματα. 


Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φλεβάρης δεν δίστασε να πει πως είμαστε "ρατσιστές" όταν πρόκειται να προστατέψουμε την περιοχή μας και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.
Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστασάς αναφέρθηκε, κυρίως, στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα χρεωμένα τετραγωνικά ενώ ανέλυσε και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού.


Με... παραστατικό τρόπο ο Σπύρος Κόκκινος έκανε τοποθέτηση που σχολιάστηκε...
Με γενικόλογη τοποθέτηση έκλεισε την συνάντηση ο δήμαρχος Ροδίων κ. Κουσουρνάς αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα που έθεσαν οι πολίτες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ-ΠΛΕΟΝ-ΑΝΑΣΤΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΑΙΟΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ..ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΔΙΚΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ..ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ 9ΣΙΩΠΗΛΗ) ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ...EL EL

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...