30 Μαρ 2012

ΟΣΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ Πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Συλλόγου Οικογενειακών Καταλυμάτων Νήσου Ρόδου με ευρεία συμμετοχή από επιχειρηματίες όλων των κλάδων και μόνιμους κατοίκους της περιοχής Φαληρακίου. Η συνέλευση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Αιμίλιος Χατζηδιάκος στο Φαληράκι παρουσία του Δημάρχου Ροδίων κ. Ευστάθιου Κουσουρνά, του αντιδημάρχου κ. Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου, του εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Βλαχάκη καθώς και τους εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών. Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και οι παρευρισκόμενοι τοποθετήθηκαν πάνω σε προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν. Μεταξύ άλλων θέματα που συζητήθηκαν ήταν για την καθαριότητα, την αστυνόμευση, τους λαθρομετανάστες, τις διαρρήξεις/κλοπές, τη σύνδεση Αεροδρομίου-Φαληρακίου, τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, το παρεμπόριο, το αποχετευτικό, τις διαφημιστικές πινακίδες, τον καθαρισμό ρυακιών και τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, την ένταση της μουσικής κ.α. Η τοπική κοινότητα δεσμεύτηκε για περισσότερη προσοχή στο ζήτημα της καθαριότητας των δρόμων και της αποψίλωσης στους χώρους πέριξ των πεζοδρομίων. Οι επιχειρηματίες της περιοχής επίσης δεσμεύτηκαν να βελτιώσουν την εικόνα των παραμελημένων κτηρίων. Από κοινού συμφώνησαν να δημιουργήσουν ομάδες εργασίας, οι οποίες μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου θα βοηθήσουν στην καθαριότητα με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής μας. Από τη μεριά του ο Δήμαρχος κ. Κουσουρνάς δήλωσε ότι θα φροντίσει για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Σημαντική ήταν η διαβεβαίωσή του ότι θα εγκαινιαστεί γραμμή λεωφορείου που θα συνδέει απευθείας το Αεροδρόμιο με το Φαληράκι. Η γραμμή αυτή ήταν πάγιο αίτημα του Συλλόγου, για να σταματήσει το γνωστό φαινόμενο της ταλαιπωρίας των επισκεπτών σε περιπτώσεις απεργιών του κλάδου των ταξί. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Βλαχάκης απαντώντας στα ερωτήματα των επιχειρηματιών όσο αφορά στους λαθρομετανάστες , τις διαρρήξεις και γενικότερα την αστυνόμευση χώρων της παραλίας και των κεντρικών δρόμων δήλωσε ότι η παρουσία της Αστυνομίας θα αποτελέσει εγγύηση ασφάλειας τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες. Μας διαβεβαίωσε ότι θα αυξήσει τις περιπολίες και τους ελέγχους. Επίσης δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξαλειφθεί η άσχημη εικόνα που παρατηρείται επί της λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου από λαθρομετανάστες που συγκεντρώνονται με σκοπό την περιστασιακή εύρεση εργασίας, Η εικόνα αυτή είναι αρνητική όχι μόνο για το κοινότητα Καλυθιών αλλά αποτελεί δυσφήμηση για τον τουρισμό όλου του νησιού. Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ήταν έκδηλη η επιθυμία όλων των επιχειρηματιών για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής προς όφελος του νησιού μας.

1 σχόλιο:

Faliraki Mark είπε...

Fine words, let's hope we see ACTION. Only by working TOGETHER and being POSITIVE can we help Faliraki thrive to the benefit of all residents and visitors.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...