23 Μαρ 2012

Ο ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ









Τα μέλη του ΦΑΡΟΥ ξεκίνησαν την ανακαίνιση του μάγγανου (ελαιουργείου) της οικογένειας Χατζηδιάκου που βρίσκεται πίσω από το ιατρείο Καλυθιών, δίπλα στο πρώην μπακάλικο του Πολύκαρπου.
Το πέτρινο κτίριο που αποτελεί δωρεάν της οικογένεια Χατζηδιάκου (ζουν στην Ιταλία) στην πρώην κοινότητα Καλυθιών θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού με εκθέματα από τις δράσεις των Καλυθενών τις προηγούμενες δεκαετίες. Πέρα από τα παλιά μάγγανα οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν αγροτικά εργαλεία, μουσικά όργανα, αργαλειό, αλευρόμυλο και πολλά άλλα, δωρεές συγχωριανών μας.
Το μεράκι των νέων παιδιών που αποτελούν τη διοίκηση του ΦΑΡΟΥ είναι εντυπωσιακό... Με την συμπαράσταστη όλων μας μπορούμε να αλλάξουμε, προς το καλύτερο, την εικόνα του αγαπημένου μας χωριού.

1 σχόλιο:

Κωστής είπε...

Θα άλλαζα τη λέξη χώρος με τη λέξη ναός.
Με σεβασμό και ευλάβεια, τιμώντας τον αγώνα των παππούδων μας, ο επισκέπτης θα γίνεται κοινωνός της σοφίας, της σκέψης και του οραματισμού όπως τον κληρονομήσαμε εμείς σήμερα.
Με την τσάππα, το κατσούνι,το κλαεφτήρι, το λεσγάρι, τη βούα, το αθθόπαννο, το τυρικό....επορέβκουνταν!
Προσωπικά είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές που έχω πάρει.
Να μου επιτραπεί να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στην οικογένεια Χατζηδιάκου και να συγχαρώ τους άξιους αναζητητές του πολιστικού μας συλλόγου!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...