24 Μαρ 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ

Ολοι οι σύλλογοι των Καλυθιών (αθλητικοί, πολιτιστικοί, εκκλησίας, σχολείων, ομπρελάδων, αγροτικοί) με την σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου προχωρούν σε μία εξαιρετική κίνηση.
Την προσεχή Τρίτη σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συγκέντρωση προκειμένου να παρθεί απόφαση για να σταλεί πρόσκληση στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Από το Πανεπιστημιακό Ιδρυμα θα ζητηθεί να σταλούν επιστήμονες στις Καλυθιές προκειμένου να μετρηθεί η μόλυνση σε αέρα, έδαφος και νερό.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διαπιστωθεί με επιστημονικά κριτήρια τι ζημιά προκαλούν στην υγεία μας όλες οι οχλούσες δραστηριότητες που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση από το χωριό.
Ειδικές μετρήσεις σε νερό, αέρα και έδαφος θα γίνουν στα λατομεία, στο εργοστάσιο επεξεργασίας πυρήνα, στα πισάδικα, στο ασβεστάδικο, στο ελαιουργείο, στις μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και στις θάλασσες.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στην συνάντηση της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...