28 Μαΐ 2012

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ


Οι συνεχόμενες διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και σπίτια στο χωριό, τα κρούσματα εγκληματικότητας και οι "στρατοί" μεταναστών και τσιγγάνων που έχουν εγκατασταθεί σε σπίτια στις Καλυθιές και το Φαληράκι ήταν το αντικείμενο της έκτακτης λαϊκής συνέλευσης που έλαβε χώρα στο πρώην δημαρχιακό μέγαρο Καλλιθέας το βράδυ της Δευτέρας.
Με οργή οι συγκεντρωμένοι κάτοικων των Καλυθιών απαίτησαν από τα μέλη της δημοτικής αρχής να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να επανέλθει το χωριό σε καθεστώς καθαριότητας και ασφάλειας. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, οι περισσότερες ακραίες αφού οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την ανυπαρξία του κράτους.
Ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου ζήτησε ψυχραιμία και κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στις οικίες τους και τις επιχειρήσεις.
Η δημοτική αρχή έχει ένα μεγάλο όπλο στα χέρια της που είναι ο κανονισμός καθαριότητας. Με βάση αυτόν η δημοτική αστυνομία μπορεί να κάνει ελέγχους και να επιβάλει υψηλά πρόστιμα σε όσα κτίρια μένουν αλλοδαποί (αλλά και Ελληνες) οικονομικοί μετανάστες που δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας.
Ολοι συμ΄φωνησαν πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιών που αδιαφορώντας για την εικόνα του χωριού και του Φαληρακίου νοικιάζουν τα σπίτια σε όποιον κτυπήσει την πόρτα τους για λίγα ευρώ.
Αποφασίστηκε να συσταθεί μία επιτροπή από κατοίκους και εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου που θα επισκεφτεί τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν σπίτια σε αλλοδαπούς και τσιγγάνους προκειμένου με "ευγενικό" τρόπο να τους ζητήσει να αλλάξουν τακτική.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν καταλάβαμε καλά με την εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας θα λύσεται το μεταναστευτικό πρόβλημα και όλα τα άλλα που τραβάει το χωριό μας.
Κυρίοι συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

" ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΩ"

Ανώνυμος είπε...

MRABO STON ANTONI MELETIOU!! TOULAXISTON TOLMISE NA KANI ENA KSEKINIMA!!! IMASTE MAZI SOU!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτούς που τα νοικιάσουν να διωξετε

Ανώνυμος είπε...

Το ψάρι λένε βρωμάει απο την κεφαλή άρα ας βρουμαι την κεφαλη και μετα να κάνουμε λαϊκές συνέλευσεις . Μραβο στον ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗ για την προσπάθεια του είναι μια αρχή για να λέμε ότι οι ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.... ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ τον ΤΑΣΣΟΣ να ανάρτηση το βίντεο με τον Σπύρο Κόκκινο

Ανώνυμος είπε...

o Doros akoma zeitah eipomoni apo ton kosmo ti pereimenh na vgoum prota ta maxairia kai meta na kshpnusei pou sthn katastash pou ftasame den tha argisoune na vgoun...kai mhn ksexnaei o Doros oti apo epoxh Iatridi eirthane oloi h tsigganei sto xwrio mas tote pou eisastan oloi esys pou vlepate mono to PARANOMO kai thn KAREKLA...EIMASTE ANOIKANI OLOI H KALOYTHENOI GIA THN KATANTIA TOY XWRIOU MAS KAI TOU FALIRAKIOU.....

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...