4 Ιουλ 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αυστραλίας 88-90 , Τ.Κ. 85100, Ρόδος
Τηλ: 22410 39302  Φαξ: 22410 21514
Ε-mail: info@oeddd.com
Ρόδος 03.7.2012
Αρ.Πρωτ.: 265
  
Προς: Δήμο Ροδίων
Κοιν.: ΜΜΕ
 Θέμα: Αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας & Ηχορρύπανση στο Φαληράκι
  
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σας κοινοποιήσαμε την επιστολή μας προς το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως με θέμα τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Φαληρακίου ζητώντας να πιέσετε και να στηρίξετε από τη μεριά σας την  εξεύρεση μιας άμεσης λύσης προκειμένου να παταχθεί η εγκληματικότητα στην περιοχή.   
 Πληροφορηθήκαμε  ότι το Τοπικό Συμβούλιο έδωσε εγγράφως μία παράταση της χρήσης της μουσικής στα θερινά (ανοιχτά) καταστήματα μέχρι τη 01:30.
Σεβόμενοι απόλυτα τους επιχειρηματίες συντοπίτες μας που διατηρούν νυχτερινά καταστήματα και στηρίζοντας τη διάθεση των επισκεπτών για διασκέδαση,
θα θέλαμε να σκεφτούμε και τους διαμένοντες που επιθυμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε πιο ήπιους τόνους.
 Θεωρούμε ότι η μέχρι πρότινος ισχύς του ωραρίου (00:30 τη νύχτα) ήταν υπεραρκετή ώστε να τηρούνται οι βασικές αρχές και αξίες της φιλοξενίας μας.
Άλλωστε, η νυχτερινή διασκέδαση των επισκεπτών μας με δυνατή μουσική μπορεί κάλλιστα να συνεχιστεί στα αναρίθμητα  κλαμπ της περιοχής «κεκλεισμένων των θυρών»!
 Επίσης πληροφορηθήκαμε για την εκχώρηση του ελέγχου της ηχορρύπανσης - εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων -  προς τη Δημοτική Αστυνομία.
 Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε ότι το ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία δεν θεσπίστηκε με γνώμονα τα νέα τους καθήκοντα, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ανεπαρκώς.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που απαιτούνται για την πάταξη της ηχορύπανσης από τα κέντρα διασκέδασης δεν προβλέπουν τη λήξη της βάρδιας του υπαλλήλου στις 10 ή 11 το βράδυ, καθότι από την ώρα αυτή και μετά δεν υπάρχει αρμόδιο όργανο για ζητήματα που προκύπτουν.
 Ως γνωστό, το ζήτημα αυτό, που απασχολούσε και άλλους Δήμους της χώρας,  τακτοποιήθηκε επιτυχώς εκτιμώντας τις ανάγκες και κάνοντας μια επέκταση του ωραρίου εργασίας. Η αναθεώρηση-ρύθμιση του ωραρίου της Δημοτικής Αστυνομίας με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες σε 24ωρη βάση κατά την καλοκαιρινή περίοδο, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην πάταξη της παρανομίας.
 Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της Ομοσπονδίας του κλάδου   μας, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας και για να μην παγιωθεί στους φιλοξενούμενους η ιδέα της ανεξέλεγκτης και άνευ χρονικών ορίων διασκέδασης στην περιοχή μας.
Οι πληγές άλλωστε αυτής της αυτοκαταστροφικής πρότασης είναι ακόμη νωπές.
15 χρόνια μετά και το Φαληράκι ακόμη  πληρώνει τον πιο βαρύ φόρο του θορύβου και της κακώς νοούμενης διασκέδασης.

 Με εκτίμηση,
 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
 Παναγιώτης Τοκούζης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα δωμάτια μας θέλουμε να έχουμε και αλλοδαπούς για να μην έχουμε συμβόλαια αλλά ούτε και έξοδα ανακαινίσεων,θέλουμε να έχουμε και νεαρούς τουρίστες για να δουλεύουν τα μπαράκια ,θέλουμε και τουρίστες που αναζητούν ήρεμες διακοπές,η μουσική για κάποιους πρέπει να παίζει μέχρι το πρωί γιατί αυτό πουλάμε,άλλοι δεν θέλουν καθόλου μουσική και για μια 15ετία λέμε τα ίδια και τα ίδια χωρίς πρόγραμμα ,χωρίς τουριστική πολιτική,χωρίς να κάνουμε τίποτα μόνο λόγια λόγια και όσα αρπάξει ο κ...ς μας.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...