22 Μαρ 2013

H... ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ


Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό μας είναι η έλλειψη αγροτικού ιατρού σε καθημερινή βάση. Μετά το θάνατο του Μιχάλη Μανδραγού οι Καλυθιές ουσιαστικά δεν καλύπτονται από αγροτικό ιατρό.
Τους τελευταίους μήνες μία αγροτική ιατρός έρχεται στο ιατρείο, για κάποιες ώρες, τρεις φορές την εβδομάδα και οι περισσότεροι ασθενείς φεύγουν με παράπονα αφού δεν προλαβαίνουν να γράψουν φάρμακα και εξετάσεις.
Ακόμη και απλά περιστατικά όπως ράψιμο πληγής στέλνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών, κυρίως των ηλικιωμένων.
Σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου το ιατρείο έμεινε χωρίς ιατρό. Ακολουθεί Σαββατοκύριακο και η Δευτέρα είναι αργία λόγω του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Αυτό σημαινει ότι οι Καλυθιές για ένα τετραήμερα θα μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη.
Την Τρίτη 26 Μαρτίου θα γίνει... παρέλαση ασθενών στο ιατρείο και ελάχιστοι θα προλάβουν να γράψουν τα απαραίτητα φάρμακα.
Το πρόβλημα είναι οξύτατο και δεν λύνεται με τηλεφωνήματα και αποστολή επιστολή.
Οι τοπικοί μας άρχοντες (αντιδήμαρχος και τοπικό συμβούλιο) οφείλουν να κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι, να ακολουθήσουν δυναμική τακτική και αν χρειαστεί ας οδηγήσουν τους κατοίκους σε γενικό ξεσηκωμό.
Οι Καλυθιές εδώ και δεκαετίες είχε ιατρική κάλυψη σε καθημερινή βάση. Αυτό το καθεστώς πρέπει να επανέλθει και να μην είμαστε ικανοποιημένοι με ημίμετρα. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τασο,για να χτυπησουν το χερι στο τραπεζι πρεπει να το σηκωσουν κιολας,εχει κοπο .

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΑΣΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ! ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΟΥΜΕ !

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...