21 Μαρ 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ"




Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το 2007 με μία ερώτηση: Πως μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την περιβαλλοντική υποβάθμιση;
Η απάντηση δόθηκε από μια ομάδα Αυστραλών στο Σύδνεϊ: Να ζητήσουμε από τους κατοίκους της πόλης να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.
Στις 31 Μαρτίου 2007, 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2100 επιχειρήσεις στο Σύδνεϊ έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα- την Ώρα της Γης. Αυτή η τεράστια συλλογική προσπάθεια μείωσε την κατανάλωση ενέργειας κατά 10,2% , μέγεθος ανάλογο της απομάκρυνσης από την κυκλοφορία 48.000 αυτοκινήτων για μία ώρα.
Στην Ελλάδα ξεκίνησε η ιδέα το 2008 στην Αίγινα όπου οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία να τιμήσουν την μέρα αυτή, διοργανώνοντας μια εκδήλωση στο λιμάνι του νησιού ευαισθητοποιώντας ένα μεγάλο πλήθος που έμεινε αποσβωλομένο από τη θέα των κεριών.
Στην συνέχεια όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας μας υιοθέτησαν την ιδέα και τιμούν κάθε χρόνο αυτή την ημέρα σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα και συμμετέχοντας σε φεστιβάλ που αποθεώνονται με το φαντασμαγορικό φως των κεριών.
Σήμερα, λάβανε την πρωτοβουλία οι γυναίκες της Μεσογείου να διοργανώσουν μία μικρή εκδήλωση ώστε να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι στην ιδέα αυτή κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Θα συλλεχθούν ζωγραφιές από τα παιδιά των σχολείων, ώστε να εκτεθούν την ημέρα αυτή και θα βραβευτούν οι καλύτερες με θέμα φυσικά την Γη μας. Επίσης κάποιες δραστηριότητες για τα παιδιά με παιχνίδι και εκμάθηση για την προστασία του πλανήτη που ζούμε, ετοιμάζονται από τα μέλη του συλλόγου.
Την ημέρα αυτή, στα περισσότερα σημεία της Γης, θα σβήσουν όλα τα φώτα, στις 8.30μμ, ώστε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Ο σύλλογος με την σειρά του, ζητάει από τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, σβήνοντας και όλα τα φώτα του νησιού!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον σύλλογο, στον τοπικό μας σύμβουλο Μιχάλη Σταυρή και τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Δώρο, για την συμβολή του ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, και στα σχολεία μας, το 1ο και το 2ο δημοτικό και τα νηπιαγωγεία  τα οποία θα αφιερώσουν το δικό τους χρόνο στα παιδιά για να φέρουν εις πέρας την αποστολή για τις ζωγραφιές!
Το Σάββατο λοιπόν, στις 23 Μαρτίου και ώρα 6.30μμ, θα ξεκινήσει η εκδήλωση για την ώρα της Γης, στην πλατεία των Καλυθιών. Σας περιμένουμε όλους εκεί!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στα κορίτσια, κάποιος πρέπει να σκεφτει και το περιβάλον! ελπίζω να σας τιμήσουν όλοι έγω παντως σιγουρα θα ειμαι εκει!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΙΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ Η ΠΟΛΥ ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΠΙΣΩ ΚΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑΤΟΥ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ίσως όμως να μην νοιάστηκε κανένας άλλος να τιμήσει αυτή την μέρα, γι' αυτό ίσως οι κοπέλες πήρανε την πρωτοβουλία. Ούτως η άλλως η ημέρα της Γης μας αφορά όλους, οπότε δεν έχει σημασία ποιος θα το οργανώσει αλλά ότι γίνονται ωραίες οργανώσεις. Φυσικά εφόσον πάλι αφορά τα παιδιά κυρίως και το λέω γιατί ζητήσανε στα παιδιά μας ζωγραφιές, οπότε κατά συνέπεια αφορά το σύλλογο.

Ανώνυμος είπε...

παρακολουθω τελευταια το συλλογο σας κοριτσια και θεωρω σημαντικες τις πρωτοβουλιες που αναλαμβανετε. μπραβο!!!!!!!!!! οταν απευθυνεσαι στα παιδια ακομα κι αν δεν το βλεπεις βαζεις ενα λιθαρακι για να δημιουργησεις ευαισθητοποιημενους ενηλικες στο μελλον.ολοι και ο καθενας ξεχωριστα να πραττουμε ο,τι πρεπει για το περιβαλλον στο οποιο ζουμε και στο οποιο θα ζησουν τα παιδια μας.ετσι κι αλλιως δεν μπορουμε να ειμαστε υπερηφανοι για αυτα που θα αφησουμε στις επομενες γενιες. συνεχιστε απτοητες!!!!!ΚΑΝΕΙΣ να μην σας σταματησει!!!!
Μίκα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...