16 Απρ 2013

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ... ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ







Τα μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου Καλυθιών Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλυθιών συμμετείχαν στην εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού του νησιού στα πλαίσια του προγράμματος LET'S DO IT συγκεντρώνοντας σκουπίδια και όχι μόνο από την παραλία Τραουνού.
Δυστυχώς στην παραλία βρέθηκαν μέχρι και σύριγγες που παραπέμπουν σε χρήση ναρκωτικών.
Αυτά τα "τρομακτικά" ευρήματα ευαισθητοποίησαν την Τσαμπίκα Αργυρού που έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο με στόχο τον προβληματισμό όλων μας:

"
Όπως όλοι γνωρίζετε, η χτεσινή μέρα ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό. Μια μέρα που έδινε το δικό της μήνυμα για την ανάγκη της συμμετοχής στα κοινά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Για εμάς όμως κατέληξε να  είναι μια μέρα που μας έδωσε τροφή για σκέψη.
           Αφορμή για τις σκέψεις μας ήταν μια εικόνα, την οποία θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Γιατί μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.  Κάτω από τους σωρούς των σκουπιδιών που μαζέψαμε, βρήκαμε την προσωποποίηση του θανάτου. Σύριγγες και χάπια πεταμένες στο στολίδι της περιοχής μας, σε μια από τις ομορφότερες παραλίες μας. Πράγματα που φωνάζουν μια απλή, μικρή λέξη: ναρκωτικά . Μια λέξη που ανοίγει ένα τεράστιο κεφάλαιο γεμάτο πόνο, εξάρτηση και κρυμμένες αλήθειες.
         Είναι γεγονός και είμαστε όλοι ενήμεροι για αυτό. Τα ναρκωτικά έχουν διεισδύσει εδώ και χρόνια, και στην δική μας κλειστή κοινωνία. Δεν θέλουν συστάσεις ούτε πολυσέλιδες αναφορές. Μόνο ένα μήνυμα με πολλούς παραλήπτες.
           Στο χωριό μας δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια πολλοί αξιόλογοι σύλλογοι με μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων. Κάθε ένα παιδί που θα μπορέσει με την βοήθεια των γονέων και της κοινωνίας να ανακαλύψει την αξία της συμμετοχής σε έναν από αυτούς τους συλλόγους, μπορεί να θέσει ένα λιθαράκι στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Γιατί τα ναρκωτικά χτυπούν στους χαρακτήρες που ψάχνουν ολοκλήρωση. Η ενασχόληση με οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει χαρά στα παιδιά μας, συντελεί στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του και μπορεί να το κάνει αρκετά δυνατό ώστε να μπορεί να πει όχι στον πειρασμό. Αν έστω και ένα παιδί ακολουθήσει τον δρόμο της κοινωνικής δράσης και όχι των ναρκωτικών, τότε θα έχουμε καταφέρει και εμείς κάτι μικρό αλλά σημαντικό. 
         Ας προστατεύσουμε λοιπόν τα παιδιά μας, ας τους παροτρύνουμε να ασχοληθούν με κάτι που τους αρέσει πριν κάποιος άλλος τους σπρώξει στο σκοτάδι των ναρκωτικών. Ας το πούμε όλοι μαζί .. ΟΧΙ στα ναρκωτικά!" 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η σύριγγα δεν φαίνεται να είναι από ναρκωτικά (οπτικά τουλάχιστον)
Το λυπηρό δεν είναι η σύριγγα αλλά το ότι στο καθαρισμό δεν ήταν οι ομπρελλάδες και οι ιδιοκτίτες των παραλιακών εστιατορίων-μπάρ. Δηλαδή οι ΑΜΜΕΣΑ οφελούμενοι από την καθαριότητα της παραλίας.
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ενώ πήγα και γω για να βοηθήσω, έφυγα γιατί αυτοί που έπρεπε να είναι εκεί δεν ήταν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΟΛΕ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...