15 Νοε 2013

Η ΦΥΣΗ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ



"Τρομαχτικό" ήταν το δεύτερο κομμάτι της κακοκαιρίας που πέρασε πάνω από τη Ρόδο τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Η βροχόπτωση ξεκίνησε τα μεσάνυκτα της Πέμπτης και διήρκησε σχεδόν όλο το βράδυ.
Η έντασή της κορυφώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα και ο συνδιασμός με χαλαζόπτωση, κεραυνούς και ισχυρές ριπές ανέμων ξύπνησαν σχεδόν όλους τους Ροδίτες που "άκουγαν" την πρωτοφανή μανία της φύσης να "δέρνει" το νησί σε όλη την έκτασή του.
Σε πολλά σημεία ξεχείλησαν ποταμοί (Κρεμαστή, Τσαίρι) με αποτέλεσμα να καταγραφούν εγκλωβισμοί αυτοκινήτων που εγκατέλειψαν έντρομοι οδηγοί όταν εγκλωβίστηκαν σε περάσματα νερού.
Στην περιοχή Καλυθιών-Φαληρακίου οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια χωρίς όμως να καταγραφεί κάποιο σημαντικό περιστατικό με κίνδυνο ζωών μια και οι περισσότεροι κάτοικοι λόγω του προχωρημένου της ώρας βρισκόταν στα κρεβάτια τους. Από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου καθάριζαν χώματα και λάσπες από κεντρικά σημεία.
Το μεγάλο χαλάζι που έπεσε κυρίως στην περιοχή Τραουνού δημιούργησε σημαντικές ζημιές σε εκτάσεις με λαχανικά. 
Επίσης καταγράφηκαν μεμονωμένες περιπτώσεις εισροής υδάτων σε υπόγεια οικοδομών.
Στο γήπεδο Καλυθιών καταστράφηκε σε δύο κομμάτια το τσιμεντένιο τοιχίο που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική εξέδρα στην κατεύθυνση του δρόμου προς Ψίνθο (φωτογραφίες). Το πρώτο κομμάτι είχε καταστραφεί πριν δύο εβδομάδες μετά από έντονη βροχόπτωση ενώ ακολούθησε χθες το δεύτερο μια και όπως φαίνεται κατά την κατασκευή του δεν τοποθετήθηκε πλέγμα σιδήρου.
Η συγκεκριμένη κατασκευή έγινε τα χρόνια της Χούντας όταν υλοποιήθηκε η διαπλάτυνση του δρόμου Καλυθιές-Ψίνθος υπό την ευθύνη της τότε Νομαρχίας Δωδεκανήσου.
Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες το τσιμέντο έχει ραγίσει και σε άλλα σημεία και είναι θέμα χρόνου η οριστική του κατάρρευση με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλεια των διερχομένων οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...