1 Απρ 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το πρόγραμμα Teachers4Europe στο 1ο Δ.Σ. Καλυθιών




     Ένα εξαιρετικά καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από τα μέσα Φεβρουαρίου στο 1ο Δ.Σ. Καλυθιών.
Συγκεκριμένα, το Α1 τμήμα του σχολείου με την εκπαιδευτικό του, Πατέλη Ολυμπία, συμμετέχει στο πανελλαδικής εμβέλειας πρόγραμμα Teachers4Europe, που στόχο έχει να εισάγει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε έννοιες που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους σκοπούς της, τα δικαιώματα των πολιτών της κτλ.
     Παρόλο το νεαρό της ηλικίας των μαθητών/τριών και το ελλιπές μέχρι τώρα γνωστικό τους υπόβαθρο γύρω από την έννοια του κράτους και της πολιτικής, τα παιδιά του Α1 έχουν πετύχει ως σήμερα τους σημαντικότερους στόχους του προγράμματος και να αναμένεται να πετύχουν και τους υπόλοιπους μέχρι τις αρχές Μαΐου οπότε και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
     Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, πραγματοποιούνται στην τάξη (στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης) ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία τους δράσεις – παρεμβάσεις και αξιοποιούνται οι σχετικές εμπειρίες των μαθητών/τριών γύρω από το θέμα αυτό.
     Μία τέτοια δράση – παρέμβαση ήταν και αυτή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας της εκπαιδευτικού της τάξης με την κ.Φιλία Παπασάββα του γραφείου EUROPE DIRECT Ρόδου. Στα πλαίσια αυτής, τα παιδιά γνώρισαν με χρήση κόμικς το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης, συζήτησαν με την κ.Παπασάββα για θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δημιούργησαν τη δική τους σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κοσμεί από δω και στο εξής την τάξη.
    Από τη μέχρι τώρα υλοποίηση του προγράμματος αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσο πιο ψηλά θέσει την πήχη ένα σχολείο και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σ’ αυτό τόσο πιο ψηλά θα καταφέρουν να φτάσουν οι μαθητές/τριές του.

     Οι φωτογραφίες με τα πρόσωπα των παιδιών δημοσιεύονται κατόπιν γραπτής συναίνεσης των γονέων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...