27 Απρ 2020

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΥΡΑ


Από το αρχείο της εφημερίδας Η ΡΟΔΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1960

ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΚΑΛΥΘΙΕΣ-ΧΑΡΑΚΙ-ΦΑΛΗΡΑΚΙ
ΜΑΧΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΗ ΑΥΡΙΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΦΙΛΜ «ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟΝΕ»
ΥΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ανεκοινώθη ότι αύριον από της 2ας μεσημβρινής μέχρι της 6ης απογευματινής εις την περιοχήν μεταξύ Νερών Καλλιθέας και Κοινότητος Καλυθιών θα γυρισθούν πολεμικαί σκηναί δια την ταινίαν «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε».
Εις αυτάς θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά και θα διεξαχθούν μάχαι. Εις τας εν λόγω μάχας θα μετάσχουν οι ευρισμόμενοι ενταύθα στρατιώται των Δυνάμεων Καταδρομών άπαντες σχεδόν οι άνδρες της Σχολής Χωροφυλακής Ρόδου, άρματα μάχης και πυροβολαρχίαι αι οποίαι ήρχισαν ήδη να εγκαθίστανται εις επίκαιρα σημεία της περιοχής. Δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά η εκτεινομένη περιοχή από των Νερών Καλλιθέας μέχρι της Κοινότητος Καλυθιών περιλαμβανομένων και των περιοχών Φαληρακίου, Προφήτου Αμώς και Χαράκι εκρίθησαν ως άκρως επικίνδυνοι.
Ήδη διά διαταγής της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής Δωδεκανήσου ελήφθησαν έκτακτα μέτρα προς αποφυγήν δυσαρέστων συνεπειών. Επίσης η εκτεινομένη θαλασσία ζώνη εκρίθη ως άκρως επικίνδυνος. Διά της διαταγής παρακαλούνται οι πολίται όπως κατά τας ώρας που θα διεξαχθούν αι μάχαι, μη προσεγγίζουν την περιοχήν. Κατά σχετικάς πληροφορίας, εις τας αυριανάς σκηνάς θα μετάσχουν και άπαντες οι ευρισκόμενοι ενταύθα ηθοποιοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...