29 Απρ 2020

ΡΙΣΚΟ, ΑΝΔΡΕΝΑΛΙΝΗ, ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ








Η περιοχή Ερημάκαστρο Καλυθιών, στην πλευρά του βουνού προς θάλασσα έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη στις τάξεις των ριψοκίνδυνων ανθρώπων που έχουν επιλέξει ως χόμπι την αναρρίχηση σε βράχους. Το εντυπωσιακό σπήλαιο και η απόσταση αναπνοής από το γαλάζιο Αιγαίο δημιουργούν προκλήσεις στους αναρριχητές.
Σύμφωνα με εξιδεικευμένη εταιρεία που παρέχει εξοπλισμό σε τουρίστες ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να σκαρφαλώνει, είτε για να βρει καταφύγιο είτε για να βρει τροφή.
Τώρα πια στην σύγχρονη εποχή, το σκαρφάλωμα στα βράχια έχει αναδειχτεί στον βασιλιά των extreme sports, λόγω της αδρεναλίνης και κυρίως λόγω της ευεξίας και της χαράς που μπορεί να προσφέρει η κατάκτηση μιας δύσκολης διαδρομής.
Η αναρρίχηση στην Ρόδο ξεκίνησε περίπου το 2000 με της πρώτες δεκαέξι διαδρομές να ανοίγονται με μέριμνα της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου, στο πεδίο της περιοχής του Λαδικού (Φαληράκι).
Το κοινό τους σημείο είναι οι ονομασίες πουλιών που έχουν αυτές οι πρώτες διαδρομές (σπουργίτι, μπεκάτσα ,κόρακας ,κτλπ).
Το πρώτο κομμάτι της εκδρομής που διαφημίζεται στο διαδίκτυο περιλαμβάνει ένα 30μετρο Rappel (καταρρίχηση) και κατόπιν συνεχίζει με διαδοχικά ανεβάσματα σε ελεγχόμενες διαδρομές ύψους 16 μέτρων με την μέθοδο Top Rope.
Η τοπική κοινωνία των Καλυθιών, οι τουριστικοί φορείς και επιχειρηματίες του Φαληρακίου παραμένουν μακριά από τις ξεχωριστές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο και αδυνατούν να κατανοήσουν τα κέρδη από πιθανές παρεμβάσεις.

Ο αναρριχητικός τουρισμός είναι ισχυρός σε όλον τον κόσμο και αν το Φαληράκι ως θέρετρο επενδύσει σε αυτόν μπορεί να κερδίσει πολλά. Ο τόπος μας προσφέρει εκπληκτικές επιλογές για όλα τα γούστα που κάποιοι τις έχουν ανακαλύψει και εκμεταλλεύονται βοηθώντας το νησί.

Κάποιοι τολμηροί επιλέγουν αναρρίχηση και στην σπηλιά που υπάρχει στο βουνό του Προφήτη Ηλία στο Φαληράκι έχοντας πίσω τους την εντυπωσιακή παραλία Αντονι Κουίν

                        Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...