14 Μαΐ 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε ο ετήσιος καθαρισμός της παραλίας Φαληρακίου από μηχάνημα του εργολάβου που ανέλαβε το σχετικό έργο. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την περιοχή Καστρί και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο το μήκος της κεντρικής αμμουδερής παραλίας.






Τις τελευταίες ημέρες στο Φαληράκι, αλλά και σε όλες τις παραλίες της Ρόδου σημειώνεται μεγάλη προσέλευση από παρέες νέων ατόμων και οικογένειες που απολαμβάνουν τον ζεστό καιρό και τις χαρές της θάλασσας.




Σήμερα επίσης ξεκίνησαν εθελοντικές εργασίες και μέλη του σωματείου ομπρελλάδων Φαληρακίου που με αγωνία περιμένουν να μάθουν πότε τους επιτραπεί να στήσουν τα πόστα τους, με ποιες προϋποθέσεις ασφαλείας αλλά και με ποιο οικονομικό τίμημα θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός παραχώρησης των παραλιών.
Συνεργεία του δήμου, παρουσία του χωρικού αντιδημάρχου κ. Πατσάη, προχώρησαν σε κλάδεμα δένδρων και καθαρισμό αγριόχορτων σε διάφορα σημεία της τουριστικής ζώνης.
Επιχειρηματίες του Φαληρακίου δεν κρύβουν την απογοήτευση τους για την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή σημειώνοντας πως "σε άλλα σημεία του νησιού γίνονται ριζικές παρεμβάσεις προς το καλύτερο ενώ στο Φαληράκι με μεγάλη καθυστέρηση γίνονται οι αυτονόητοι ετήσιοι καθαρισμοί και τίποτα παραπάνω. Ακόμη παλεύουμε να βρούμε λύσεις με σκουπίδια, μπάζα, σπασμένους κάδους, λακκούβες αντί να σχεδιάσουμε απαραίτητες υποδομές για ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...